Dinamu ipak pobjeda i europska jesen: Antolić presudio Rumunjima u 95.

Foto: Index; Hina

DINAMO je sa 2:1 porazio Petrolul na Maksimiru u uzvratu play-offa za Europa ligu i potvrdio prolaz nakon 3:1 u gostima. Hrvatski prvak pridružio se Rijeci (Hajduk i Split su ispali) u sutrašnjem ždrijebu skupina EL.

Mamići su na travnjak izveli najjači sastav, gotovo identičan onom u prvoj utakmici, izuzev Soudanija koji je počeo na klupi.

Prvu veliku priliku na susretu imao je Petrolul već u 7. minuti, Toto Tamuz je pogodio vratnicu, a lopta se sretno za Dinamo odbila, a veteran Mutu nije uspio odbijenu loptu sprovesti u mrežu.

U 22. minuti Dinamo je došao do vodstva, Duje Čop je izbjegao zaleđe, prihvatio dodavanje Machada i rutinirano pogodio mrežu pored vratara Cobree sa 15-ak metara.

U 54. minuti udarac Wilsona je prošao tik pored vratnice. Petrolul je tražio čudo, ali utjehu je našao u izjednačenju. Mutu je atraktivno petom asistirao Albinu, koji prebacuje Eduarda za 1:1.

Taj pogodak je dosta poljuljao samopouzdanje Dinamovih igrača, Petrolul je krenuo u napad, no izlaskom Mutua, a ulaskom Soudania u igru zagrebačka momčad se sabrala. U 74. minuti Soudani je propustio veliku priliku riješiti sve dvojbe oko proslaska, a Alžirčev udarac u 82. minuti je obranio Cobrea. Dvije minute prije kraja rumunjski vratar je čudesnom intervencijom obranio udarac Ademija iz blizine. U zadnjim sekundama u 95. minuti sudačke nadoknade Domagoj Antolić se fintom oslobodio dvojice igrača i s ruba kaznenog prostora lobao vratara za zasluženu pobjedu pred oko 7000 navijača.



DINAMO: Eduardo - Pivarić, Šimunić, Šimunović, Pinto - Brozović, Ademi (Ćorić, 89)- Wilson (Soudani, 71), Antolić, Machado (Vukojević, 64)- Čop

PETROLUL: Cobrea - Alcenat, Ferereira, Satli, Hoban - Mustivar (Marinescu, 77), De Lucas (Nkoyi, 74)- Albin, Mutu (Nepomuceno,67), Teixeira - Tamuz

Pročitajte više