Đoković i Federer teško protiv Seppija i Goffina, Cibulkova izbacila Azarenku

NOVAK ĐOKOVIĆ i Roger Federer teko su došli do četvrtfinala Roland Garrosa, a najbolja tenisačica svijeta Victora Azrenka je poražena od Dominice Cibulkove.

Đoković je nadoknadio zaostatak od dva seta protiv Talijana Andreasa Seppija i pobijedio s 4:6, 6:7(5), 6:3, 7:5, 6:3 nakon četiri sata i 21 minute igre. U prethodnih sedam njihovih mečeva Seppi je uhvatio samo dva seta.

Najbolji tenisač svijeta je napravio čak 77 neforsiranih pogrešaja i zabio 45 izravnih poena, dva više od svog suparnika. Seppi je imao četiri pogreške više i dva winnera manje.

Đoković je posljednji put na Grand Slamu izgubio od Rogera Federera u polufinalu Roland Garrosa prošle godine, a nakon toga ima 25 uzastopnih pobjeda na Grand Slam. Ovo te treća pobjeda u karijeri srpskog tenisača nakon zaostatka 2:0 u setovima. U četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika susreta između Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Švicarca Stanislasa Wawrinke.

Najveće iznenađenje turnira, David Goffin dobio je prvi set protiv Federera sa 7:5, a u drugom je vodio s 5:4 i dva poena dijelila su ga od vodstva 2:0 u setovima protiv svog idola. No, do set-lopte ipak nije stigao. Švicarac je napravio break za 6:5, pa spasio break-loptu Goffina i poravnao na 1:1 u setovima. Nakon toga je sve bilo lakše za njega. Pobijedio je 5-7, 7-5, 6-2, 6-4.

Goffin, 109. tenisač svijeta, zapravo uopće nije trebao zaigrati u glavnom ždrijebu. Izgubio je zadnju kvalifikacijsku rundu, ali je dobio priliku zahvaljujući Francuzu Gaëlu Monfilsu, koji je otkazao nastup zbog ozljede koljena, pa je Belgijanac upao kao ''lucky loser''. Sjajno je iskoristio pruženu šansu. Uoči meča je priznao kako mu je Roger Federer bio idol, te da je kao klinac lijepio njegove postere po zidu u svojoj sobi. No, na terenu nije djelovao niti najmanje impresionirano. Odigrao je odličan meč, ali je Federer ipak bio bolji i u četvrtfinalu čeka pobjednika meča između Čeha Tomaša Berdycha i Argentinca Juana Martina del Potra.

Porazi Azarenke i Kuznjecove

Prva nositeljica ženskog dijela turnira, Viktorija Azarenka, zaustavljena je u osmini finala. Bolja je sa 6:2, 7:6(4) bila 15. nositeljica iz Slovačke Dominika Cibulkova. Bjeloruskinja u susret ušla sa 7:1 prednošću u međusobnim dvobojima, ali je Cibulkova nakon sat i 47 minuta sjajnog tenisa u potpunosti zasluženo izborila četvrtfinale pariškog Grand Slama.

Slovakinja je osvojila i 16 poena više od svoje suparnice (84-68) i sasvim zasluženo izborila četvrtfinale protiv bolje iz susreta između Australke Samanthe Stosur i Amerikanke Sloane Stephens.

Iz turnira je ispraćena i "krvnica" 3. nositeljice Agnieszke Radwanske – Ruskinja Svetlana Kuznjecova. Od nje je sa 6:0 i 7:5 bolja bila Talijanka Sara Errani.

Errani je "otvorila" susret s osam uzastopnih gemova i nakon 45 minuta igre imala je 6:0 i 2:0 prednost. Nakon toga se Kuznjecova budi i serijom 5-1 odlazi na 5-3. Međutim, Ruskinja tu ponovno staje i Errani s četiri uzastopna gema odlazi u četvrtfinale na dvoboj protiv 10. nositeljice iz Njemačke – Angelique Kerber. Podsjetimo, Njemica je sa 6:3, 7:5 bila bolja od od naše Petre Martić.

Roland Garros, tenisači, osmina finala:

Đoković (1) – Seppi (22) 4:6, 6.7(5), 6:3, 7:5, 6:3

Federer (3) – Goffin 5:7, 7:5, 6:2, 6:4

Roland Garros, osmina finala, tenisačice:

Cibulkova (15) - Azarenka (1) 6:2, 7:6(4)

Errani (21) - Kuznjecova (26) 6:0, 7:5

Pročitajte više