Dos Santos protiv Velasqueza: Otkrijte na čijoj su strani Overeem, Werdum, Carwin...

Foto: Fightsite

GODINA 2012. je na izmaku, ona će ostati upamćena po mnogo dobrih stvari u UFC-u, iako je to organizacija koja je tijekom ove godine imala iznimno mnogo problema, pa su čak i prvi put u svojoj povijesti morali otkazati jednu cijelu priredbu. No, zato će završnica 2012. godine donijet sjajni revanš Dos Santosa i Velasqueza.

To je borba o kojoj priča cijeli MMA svijet, pa iznimka nisu ni ostali borci u UFC-ovoj teškoj kategoriji koji su se uglavnom također podijelili, a čini se da je ipak Junior favorit većine, iako su svi bili prilično oprezni.

Nije neko iznenađenje, Alistair Overeem odlučio je ipak stati na Cainovu stranu, a njegovo mišljenje dijeli još tek Matt Mitrione.

Cain Velasquez

Matt Mitrione - Vjerujem da će Cain pobijediti. Junior je odlučan udarač, ali Cain je iznimno motiviran, odličan hrvač i nitko nema kondiciju poput njega. Vjerujem da može izdržati Juniorove napade na nogama i onda nekako doći do dobre pozicije u parteru. Vjerujem da će taj meč upravo hrvanje presuditi.

Alistair Overeem - Mislim da će Cain biti dobar u svojoj idućoj borbi i čak možda uzeti pojas prvaka.

Junior dos Santos

Shane del Rosario - Bit će to vrlo teška borba. Cain ima nešto bolje šanse ako odluka ode sucima, ali navijam za Dos Santosa i očekujem njegovu pobjedu.

Fabricio Werdum - Ne znam, zaista je teško. Dos Santos je najbolji boksač u UFC-u, a Velasquez je definitivno kompletan borac. Bit će to zasigurno odlična borba. Želim da Junior ponovno pobijedi, jer ja se želim boriti s njim. Velasquez ga mora što prije rušiti da ne bi ponovno doživio nokaut.

Frank Mir - Cain je i ovog puta iznimno spreman, a mislim da je jedini način za pobijediti Dos Santosa taj da ga se pritisne uz ogradu i onda da ga se sruši. Junior ima neke slabe točke, ali još ih nitko nije uspio iskoristiti. Kad bih morao birati ipak bih vjerovao da će Junior obraniti naslov, ali ne bih stavio svoju kuću na to.

Shane Carwin - Čini mi se da bi moglo završiti slično kao u prvoj borbi, tako da vidim Dos Santosa kao pobjednika.

Roy Nelson - Ako Cain bude sličnog raspoloženja kao posljednji put, loše mu se piše. On mora promijeniti svoju taktiku. Ukoliko dođe do toga da ga Junior udara, ponovno će završiti nokautom.

Neodlučan

Randy Couture - Revanš će biti iznimno zanimljiv. Vjerujem da će ovog puta Cain biti puno opasniji kada je potpuno spreman. On definitivno želi svoj pojas natrag, a čini mi se da je Junior ovog puta malo suzdržaniji nego što je to prije bio slučaj. Jako me zanima kako će se Velasquez nositi s Dos Santosovim udaračkim tehnikama.

Pročitajte više