Duvnjaka na klupu, Goluža hitno mora dati priliku mladim igračima

Grafika: Index Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA je dan odmora iskoristila kako bi upoznala reprezentaciju Irana, trećeg protivnika na SP-u u Kataru protiv kojeg igra danas od 17 sati.

Iranski izbornik Borut Maček rekao nam je ispred hotela Marriott gdje su smještene reprezentacije kako je doputovao u Katar bez lopti. Netko je u njegovom timu ostavio lopte na pripremama. Kaže da neki njegovi igrači drhte od uzbuđenja kad vide svog idola Igora Vorija, stoga slobodno zaključujemo da bi Hrvatska večeras trebala imati malo jači trening. A taj trening trebali bi odraditi; Luka Stepančić, Igor Karačić i Ivan Slišković.

Malo tko u svijetu ima takav trojac mladih igrača koji u svojim klubovima imaju glavne uloge. Kao što je to rekao Indexov stručni komentator Veselin Vujović, Slavko Goluža je trebao imati više strpljenja s njima. Uostalom, ako ih sada ne forsira, kad će? Duvnjaka se treba maksimalno štedjeti u ovakvim utakmicama kakvu očekujemo protiv Irana. Možda ne bi bilo loše kada bi Karačić, Stepančić i Slišković odigrali cijelu utakmicu. Oni svakako imaju želje.

"Strpljivo čekam svoju priliku. Do sada sam se trudio odigrati što bolje. U napadu je to bilo ok, ali u obrani sam dobio nekoliko isključenja. Kažem, čekam svoju šansu i nadam se da ću je iskoristiti", rekao nam je Slišković iza kojeg je sjajna sezona u Celju.

Treme, naravno, nema...

"Ma kakvi, samo ravno na gol", kaže.

Karačić: Dizat ćemo se iz utakmice u utakmicu

Igor Karačić zadužen je za razigravanje "druge postave". Njegov je cilj da prorade hrvatski bombarderi Slišković i Stepančić.

"Imali smo zbilja malo vremena da se uigramo. U Kataru stoga naporno radimo da sve na kraju dođe na svoje bilo da igram sa Sliškovićem, Stepančićem, Duvnjakom ili Bičanićem. Svi igrači koji su u reprezentaciji su ujedno i lideri u svojim klubovima. Opet, drugačije je nego u klubovima, jer se moraš uklopiti u sustav hrvatske reprezentacije. Moraš promijeniti svoju rolu", kaže Karačić.


"Ovdje ima igrača koji su standardno u reprezentaciji. Ti moraš svoju ulogu odraditi što je bolje moguće", nastavio je srednji vanjski Vardara.

"Ma, vjerujte mi da ćemo se mi dizati iz utakmice u utakmicu i da ćemo imati veće samopouzdanje. Pokazat ćemo svoje pravo lice kad će to biti najpotrebnije", zaključio je Karačić.

Stepančić: Nadam se da ću opustiti kočnicu

Upravo je o ulogama u reprezentaciji pričao i Luka Stepančić.

"Ja sam ovdje da rasteretim druge igrače, da se Kopljar odmori. Vjerujem da ću dobiti veću minutažu protiv Irana. Nadam se da ću opustiti kočnicu i da će sve ići u pravom smjeru", kaže Stepančić, koji je djelomično zadovoljan kako je odradio svoj dio u prve dvije utakmice.

"Zadovoljan sam kako sam odradio obrambeni dio zadatka, ali u napadu sam trebao dati više. Opet, mi smo prvi put zajedno u takvoj postavi (Karačić-Stepančić-Slišković) i minutaža nam je skromna, a kad uđemo želimo najbolje bez samoisticanja jer je ekipa uvijek ispred. U tim trenucima dosta iskačemo iz sustava, ne držimo se dogovora. Zato će nam poslužiti druga utakmica kako bi pohvatali konce i dodatno se uigrali", za kraj će Luka.

Iran je u prve dvije utakmice tijesno poražen. Najprije od Bosne i Hercegovine 25:30 iako je treća reprezentacija Azije vodila na poluvremenu, a potom i od Makedonije 31:33.

 

 

Pročitajte više