Džeko, Cityjev ubojica s gostovanja: Na Old Traffordu srušio dva rekorda i zabio drugi najbrži gol u povijesti derbija!

Screenshot: Daily Mirror

EDIN DŽEKO pokazao je točnost u sportu često ponavljane izreke, kada su u pitanju konkurenti (ili zamjena prvog izbora) za mjesto u momčadi - "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane".

Jer da nije bilo ozljede Sergia Aguera na Nou Campu, najviše čemu bi se mogao nadati u odlučujućim utakmicama u borbi za naslov su mrvice od minutaže.

Ali, priliku koju je dobio Aguerovom ozljedom "objeručke" je prihvatio i iskoristio: Mančesterski derbi riješio je s dva gola Unitedu, a da uspjeh bude veći, za veliku pobjedu (3:0) zabio je na Old Tarffordu.
 
Prvi gol spremio je u De Geinu mrežu tako što je zabio odbijanac Nasrijevog udarca od stative nakon samo 43. sekunde, što je drugi najbrži gol u povijesti gradskog derbija, postignut samo osam sekundi nakon što je Dennis Tueart pogodio u pobjedi Cityja nad Unitedom (4:0) 1976. godine.

Džeko je ostao malo kratak za taj rekord, ali je zato postavio drugi: Njegov gol najbrži je pogodak gostujuće momčadi na Old Traffordu u povijesti Premier Lige. Drugi Cityjev i njegov gol (u 56. minuti), kojeg je zakucao iz voleja (opet nakon Nasrijevog ubačaja) bio mu je 20. ove sezone, što mu je golgeterski rekord otkad je u siječnju 2011. iz Wolfsburga došao u City.
 
Sa dva gola kod Uniteda, bosanski napadač je broj prvenstvenih zgoditaka postignutih za City zaokružio na 40, od čega je čak 26 (65 posto) postigao na gostovanjima, što pokazuje koliko znači za momčad.

 

Pročitajte više