Džeko potvrdio pobjedu Cityja, Real razbio Galatasaray!

Foto: Guliver Images/Getty Images

ODIGRANE su preostale utakmice 5. kola Lige prvaka. Real je slavio protiv Galatasaraya 4:1, Juventus je došao do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju natjecanja, City je uz dosta problema slomio Plzen, a pobjede su još upisali PSG, Šahtar i Benfica.

Realovci su bez ozlijeđenog Ronalda katastrofalno otvorili utakmicu. U 28. minuti Ramos je dobio izravni crveni karton, ali osmjeh na lice navijača kraljevskog kluba vratio je Bale, koji je poentirao deset minuta kasnije. Velšanin je poentirao s 25 metara iz slobodnjaka. Međutim, minutu kasnije, Drogba je proigrao Buluta koji je vratio utakmicu u egal.

Nakon kratkog predaha, Real je ubacio u višu brzinu. Prvo je Arbeloa zabio za 2:1, a zatim je Di Maria povisio na nedostižnih 3:1. U 81. minuti Isco je nakon prekrasnog solo prodora postavio konačnih 4:1.

Juve do prve pobjede na krilima Vidala

Juventus je tek u 5. kolu Lige prvaka stigao do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. U Torinu je posrnuo neugodni Kopenhagen. Apsolutni heroj talijanskih prvaka bio je Arturo Vidal koji je zabio tri pogotka, a počasni gol za goste zabio je Mellberg.

PSG potvrdio prolaz u drugi krug, Srna upisao 400. nastup za Šahtar


Šahtar je na domaćem terenu razbio Real Sociedad sa 4:0, a ova utakmica će ostati u sjećanju kapetanu ukrajinskog prvaka, ali i hrvatske reprezentacije Dariju Srni, koji je protiv Španjolaca upisao 400. nastup.

Inače, Šahtar je upisao nova tri boda zahvaljujući golovima Adriana, Alexa i dvostrukog strijelca Douglasa.

PSG je pobjedom protiv Olympiacosa potvrdio plasman u osminu finala LP-a. Francuski prvaci poveli su preko Zlatana Ibrahimovića, a Grci su se vratili u 81. minuti golom Manolasa. Međutim, Edison Cavani spasio je Parižane golom u 90. minuti.


Matić strijelac za Benficu, Džeko zabio Plzenu

Benfica je na gostovanju kod Anderlechta slavila s 3:2. Mbemba je doveo Anderlecht u vodstvo u 19. minuti, ali je srpski reprezentativac Nemanja Matić poravnao u 34. minuti na 1:1. Mbemba je od junaka postao tragičar jer je u 52. minuti zabio autogol, ali njegovu grešku ispravio je Bruno. Ipak, Benfica je do tri boda stigla u posljednjim sekundama utakmice kada je Rodrigo iz kontre matirao domaćeg vratara Protoa.

Manchester City dugo se mučio s Plzenom. Gosti su se u dva navrata vraćali iz mrtvih, ali Negredo i Džeko uspjeli su u posljednjih 20 minuta dvoboja riješiti pitanje pobjednika. City je slavio s uvjerljivih 4:2.

Pročitajte više