Effenberg protiv tiki-take: Guardiolin sustav je dosegao limit

Screenshot (Goal.com)

"BAYERN ne treba napasti od prve minute. Može biti strpljiv i zabiti gol i u 85. minuti", smatra Legenda Bayerna Stefan Effenberg uoči uzvrata polufinala Lige prvaka protiv Reala koji u Munchenu brani 1:0 iz prve utakmice.

Effenberg je, unatoč tome što je Bayern još u ožujku osvojio titulu njemačkog prvaka, razočaran Guardiolinom tiki-takom.

"Bayern u Bundesligi demoralizira svoje protivnike stalnim posjedom lopte, no na višem nivou to je druga priča. Momčadi poput Manchester Uniteda, Reala i Chelseaja sjajno se brane i mogu zaustaviti napad u dva, tri koraka. Teško je mijenjati nogometne ideje, a Guardiolin sustav dosegao je svoj limit u Madridu", rekao je Effenberg za Goal.com.

Bayernu je u Madridu, smatra Effenberg, nedostajalo brzine.

"Bayern ima toliko kvalitete da bi osvajanje trostruke krune trebao biti standard, ali nedostajalo im je brzine i žestine protiv Reala. Uvijek žele dodavati se s loptom ispred kaznenog prostora kao u rukometu. Zato igra gubi na dinamici. Neki kažu da je to dosadno, a drugi da je statično."

S druge strane, oduševljen je taktikom Carla Ancelottija.

"Mislio sam da će Real više napadati jer inače tako igraju, ali Carlo Ancelotti je povukao prave poteze, dopustio je Bayernu loptu i iskoristio je njihove greške."
 

Pročitajte više