Engleski mediji hvale Drogbu: Zabio je gol iz jedine prilike Chelseaja

ENGLESKI mediji slave Didiera Drogbu koji je Chelseaju donio pobjedu nad Barcelonom u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Otočki novinari navode da je Barca potpuno dominirala na Stamford Bridgeu, ali da je Chelsea iz jedne šanse napravio ono što je jedino važno - zabio gol.

> Drogba i Čech srušili mit: Barcelona nije nepobjediva!

> Drogba: Naučili smo iz poraza od Barcelone 2009.

> Pedro: Jednostavno smo morali bolje; Iniesta: Nismo znali što bi s loptom kad bi je doveli do 16-erca

> Guardiola: Teško je zabiti kad netko ima deset igrača u šesnaestercu

"Barca možda ima hrpu igrača s pedigreom, ali je veteran Didier Drogba pretvorio jedinu šansu Chelsea u pogodak za prednost na Nou Campu. Kažu da je Drogba sa 34 godine pri kraju karijere. No, u nedjelju je zabio prvi gol za 5:1 demoliranje Spursa, a ovdje je zabio jedini Chelseajev šut u okvir nakon prodora Ramiresa", navodi tabloid The Sun.

BBC je pohvalio obranu Chelseaja koja je uspjela zaustaviti Messija. Argentinac je zabio 243 gola u dresu Barce, ali je još uvijek bez gola Chelseaju protiv kojeg je igrao sedam puta.

"Drogba je pretvorio jedinu šansu u pogodak i tako nagradio defenzivni učinak Garyja Cahilla, Ashleya Colea i Johna Terryja koji su zaustavili Messija i ostale. Barcelona je pokazala da će pred svojim navijačima biti ogromna prijetnja jer je imala 72 posto lopte, ali Chelsea na uzvrat ne putuje samo s pobjedom nego i s praznom mrežom", piše BBC.

Ugledni Guardian napominje da će Chelsea nakon ove utakmice s puno više samopouzdanja istrčati na Nou Camp.

"Chelsea je odigrao s iznimnom razinom organizacije i zajedništva. Stekli su samopouzdanje da se briljantna i hipnotička Barcelona može svladati. Chelsea je slavio pogotkom Drogbe na kraju prvog poluvremena kojeg je Barcelona kontrolirala.

Nakon toga su morali izdržati još 45 minuta nepopustljivog pritiska. Momčad Josepa Guardiole ih je sasvim pritisnula. Pogodila je vratnicu i imala šanse koje su očišćene s gol crte. Petr Čech je sjajno branio, a Pedro u zadnjim minutama pogodio vratnicu. Barcelona je napravila sve osim zabila. Chelsea je preživio uz veliki trud, koncentraciju i sreću. Lionel Messi tek može vikati od frustracije", navodi Guardian.

Pročitajte više