Englezi sastavili popis najluđih čelnika nogometnih klubova: Mamić na prvom mjestu!

ZDRAVKO MAMIĆ najluđi je nogometni djelatnik. U izboru poznatog engleskog portala WhoAteAllThePies, izvršni predsjednik Dinama 'pojeo' je konkurenciju.

"Navijači ga preziru, skandali su sinonim za Zdravka Mamića. Zao (pogledajte mu samo oči), nestrpljiv i fizički zastrašujuć... Smijenio je 15 različitih trenera otkako je 2003. zasjeo na čelo kluba", piše engleski portal.

"Godinama izaziva skandale, od udaranja direktora nogometnog saveza, napada na bivšeg Dinamovog direktora kojeg je ganjao preko ograde, nanošenje fizičkih ozljeda gradskom pročelniku za planiranje jer mu je odbio plan gradnje nebodera, i slavlje pobjede nacističkim pozdravom... Prezire novinare, nasilnički se ponašao prema njima, a u jednom od svojih agresivnih ispada izvalio je i besmrtnu frazu: I ovaj Youtube isto nabijem na kurac", opis je Dinamovog izvršnog predsjednika.

Dodajmo da je drugu poziciju zauzeo predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, dok je na trećoj poziciji prvi čovjek Cardiffa Sam Hammam. Osim Mamića, regiju predstavlja i predsjednik FK Vojvodine Ratko Butorović.

Lista engleskog portala:

1. Zdravko Mamić, Dinamo Zagreb
2. Aurelio De Laurentiis, Napoli
3. Sam Hammam, Cardiff
4. Luciano Gaucci, Peruggia

5. Ken Bates, Chelsea/Leeds
6. Ratko Butorović, FK Vojvodina
7. Maurizio Zamparini, Palermo
8. Aldo Spinelli, Livorno
9. George Reynolds, Darlington
10. Ken Richardson, Doncaster Rovers

Pročitajte više