FFC spektakl u Beču: Nandor protiv Peraka, Sakara protiv Browarskog, Shkodran se bori za titulu

Foto: Fightsite.hr

JEDNA od vodećih europskih borilačkih promocija Final Fight Championship će 6. prosinca održati svoju priredbu u glavnom austrijskom gradu - Beču. Već najavljeni event je ispunjen vjerojatno najspektakularnijim popisom borbi do sada koji je FFC posložio u jednoj večeri. FFC 16 će gledateljima u Multiversum Schwechat ponuditi čak 14 vrhunskih dvoboja!
 
Nandor, Maro i Alessio najveće zvijezde
 
MMA dio predvodi najveća austrijska MMA zvijezda i bivši UFC-ovac Nandor Guelmino koji će snage odmjeriti s ponajboljih hrvatskim teškašem - Marom Perakom. Guelmino je nakon uspješne karijere po europskim ringovima dobio šansu u Strikeforceu i  kasnije u velikom UFC-u, no dva poraza protiv Barnetta i Omielanczuka su ga prislila na vraćanje kući. Dvoboj protiv Peraka će mu biti prvi nakon rujna 2013. godine.
 
Dubrovački borac je, s druge strane, svoj zadnji nastup imao baš na Final Fight Championshipu 4 u Zadru gdje je svladao Mađara Tibora Vad Jonija. Iako je prije par mjeseci najavio povratak u polutešku kategoriju, Perak će meč protiv "The Huna" odraditi u teškoj diviziji. "Gladijatorov" impresivni profesionalni score sada iznosi 23 pobjede i tri poraza.
 
Ništa manje zanimljiv neće biti niti FFC debi najveće talijanske MMA zvijezde Alessija Sakare. Legionarius će u meču do 93 kilograma snage odmjeriti s odličnim Poljakom Maciejom Browarskim. Talijana ne treba posebno predstavljati jer se radi o veteranu najkvalitetnije svjetske MMA scene. U UFC-u je proveo čak 8 godina te se susreo s nekima od najvećih imena srednje kategorije. Kada ga je vodstvo FFC-a predstavilo svojoj publici Sakara je jasno rekao da mu je cilj povratak među elitno društvo, a da će mu dvoboji u Final Fight ringu donijeti upravo to. Prvi ispit mu neće biti nimalo lagan jer je Browarski odličan europski borac koji je zaslužan za jedno od najvećih iznenađenja do sada koja smo vidjeti u FFC-u. Na priredbi u Zadru (FFC 4) je brutalno nokautirao favoriziranog Jasona Jonesa.
 
Povratak Prachnija i Krušiča, debiji Pešića i Peraka
 
Od ostalih dvoboja u MMA konkurenciji valja istaknuti nove nastupe sjajnog mladog Nizozemca Marcina Prachnija koji u ring ulazi protiv Austrijanca srpskih korijena Aleksandra Rakića, kao i donedavnog izazivača u pero kategoriji Lemmyja "The Dog" Krušiča. Slovenac će nakon Antuna Račića krenuti u još jedan težak rat protiv domaće zvijezde Phillipa Schranza.
 
Svoj FFC debi u Beču će imati i Banjalučanin s povremenom londonskom adresom Dragan "Little Wonder" Pešić. On će već na startu svoje Final Fight karijere imati ozbiljan ispit u vidu vjerojatno najveće austrijske MMA nade - Darka Banovića. Pešić je do sada kruh zarađivao u uglednim engleskim promocijama poput UCMMA i BAMMA, dok je Banović u FFC-u odradio dva dvoboja s polovičnim uspjehom. Poražen je od "Croate" Barrija, a pobijedio je Matiju Blažičevića.
 
I brat Mare Peraka, Kristijan Perak, će u Beču debitirati za Final Fight Championship. Njega pak u glavnom austrijskom gradu očekuje dvoboj protiv Adina Buljubašića u srednjoj kategoriji do 84 kilograma.
 
"Albanski ratnik" lovi prvu FFC titulu do 77 kilograma
 
Ništa manje spektakularan neće biti niti kick boksing dio priredbe koji će predvoditi dvoboj za inaguralnu titulu do 77 kilograma. "Albanski ratnik" Shkodran Veseli je jedan od kandidata, dok ćemo drugog "izazivača" saznati u narednim danima. Austrijsku publiku će sigurno zanimati oproštajni meč njihove najveće borilačke zvijezde - Fadija Merze. Čovjek sa više od 150 profesionalnih mečeva je upravo Final Fight ring izabrao kao svoj oproštajni nakon zaista impresivne karijere koja je trajala gotovo 20 godina. Protivnik za ovu posebnu priliku će mu biti talijan Gianfranco Capurso.
 
Beč će biti mjesto povratka jedne od najvećih FFC kick boksing zvijezda, Dževada "BH" Machine Poturka. Nakon teškog poraza protiv Igora Jurkovića u Poreču te zdravstvenih problema koje je u međuvremenu riješio, ovaj polufinalist K-1 WGP Finala iz 2012. je nedavno u Zenici nokautirao Francuza Abdarhmanea Coulibalyja što je bio znak da je spreman za teže ispite. Posljednjih mjeseci Poturak je ponovno u vrhunskoj formi te će FFC 16 biti njegova pozornica za povratak na svjetsku kick boksing scenu.
 
Od ostalih dvoboja valja istaknuti povratak u FFC ring jednog od najatraktivnijih boraca u FFC-a, Srbina Stevana Živkovića. On će u Beču imati težak ispit protiv odličnog Armenca Grigora Asughbabyana, nakon što je u posljednjem Final Fight nastupu poražen upravo od Shkodrana Veselog sjajnim nokautom.
 
Valja naglasiti da će FFC ring "ugostiti" i jedan ženski boksački dvoboj. Austrijska boksačica Nicole Wesner će se boriti za WIBF titulu pred svojom publikom. Meč će biti održan s početkom već u 19 sati te će nakon tog dvoboja uslijediti službeni FFC program.
 
FFC 16 - Vienne
6.12. Multiversum Schwechat
 
MMA:
 
Nandor Guelmino (AUT) vs. Maro Perak (CRO), HW
Alessio Sakara (ITA) vs. Maciej Browarski (POL), -93kg
Lemmy Krušič (SLO) vs. Phillip Schranz (AUT), -66kg
Darko Banović (AUT) vs. Dragan Pešić (ENG), -66kg
Marcin Prachnio (POL) vs. Aleksandar Rakić (SER), -93kg
Kristijan Perak (CRO) vs. Adin Buljubašić (AUT), -84kg
 
KB:
 
Shkodran Veseli (ALB) vs. TBA, title match -77kg
Fadi Merza (ITA) vs. Gianfranco Capurso (ITA), -72.5kg
Dževad Poturak (BiH) vs. TBA, HW
Manuel Sembera (AUT) vs. TBA, -77kg
Stevan Živković (SER) vs. Grigor Ashughbabyan (ARM) -77kg
Gabriel Bozan (ROM) vs. Aziz Kallah (MOR), -70kg
Ivan Zidar (CRO) vs. Alin Span (ROM), -67.5kg

Boxing super match:
 
Nicole Wesner (AUT) vs. TBA

Pročitajte više