Vlašić se ozlijedio 40 dana prije Eura. Jurić: "Dva mjeseca ga neprestano boli"

Foto: Profimedia

NIKOLA VLAŠIĆ (26), nezamjenjivi ofenzivni veznjak Torina te reprezentativac Hrvatske, zbog ozljede je morao napustiti igru već u 28. minuti prve utakmice 35. kola Serie A, u kojoj je njegova momčad igrali 0:0 protiv senzacije Bologne.

Vlašić je prilikom trka u kazneni prostor suparnika zastao, uhvatio se za desnu preponu te legao na travnjak. Njegov trener Ivan Jurić zato ga je morao zamijeniti. Ovako je nakon utakmice pred kamerom Sky Italie objasnio što je zvijezdi njegove momčadi:

Jurić: Vlašić je primjer svima, ali više ne može

"Vlašić je primjer kako se boriti. Već dva mjeseca trpi neprestanu bol u preponama, ali usprkos tome nikada ne staje. Danas ga je zaboljelo prejako i morao je stati. Ali, moram se zahvaliti igračima zbog toga kako se ponašaju i što rade."

Zanimljivo, Vlašić je u navedenom razdoblju otkako trpi veliku bol, u cijelosti odigrao svih osam utakmica Torina. Vlašić je ove sezone za Torino odigrao 35 utakmica na kojima je postigao 3 i namjestio 2 gola. Ofenzivnom veznjaku ovo je druga sezona u tom klubu. Prvu je proveo na posudbi iz West Hama, a prošlog ljeta Torino ga je otkupio za 10.6 milijuna eura. Ukupno je za talijanski klub odigrao 72 utakmice uz učinak od 8 golova i 10 asistencija. 

Pred Euro se ozlijedio igrač koji je Daliću uvijek u kadru

Za Hrvatsku je Vlašić odigrao 55 utakmica, na kojima je postigao 8, a namjestio 3 gola. Na SP-u u Kataru 2022. nastupio je na šest od sedam utakmica. Nakon toga je ulazio s klupe u završnici Lige nacija i kvalifikacijama za Euro. Na zadnjoj akciji reprezentacije, turniru u Egiptu prije mjesec i pol, postigao je gol za pobjedu protiv domaćina. Sada se ozlijedio 40 dana prije Eura. 

Pročitajte više