Falcao ostao bez SP-a zbog grubog starta amatera u nebitnoj utakmici francuskog Kupa!

Screenshot: Youtube

RADAMEL FALCAO, sjajni kolumbijski golgeter, teško je ozlijeđen na sinoćnjoj utakmici francuskog Kupa u kojoj je njegov Monaco u gostima pobijedio (3:0) amatersku momčad Monts Or Azergues.

Danas je njegov klub potvrdio da je potrgao prednji križni ligament u lijevom koljenu. Kod tako teške ozljede, prisilna pauza traje najmanje šest mjeseci, što znači da je Falcao neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

Danas je Falcao odletio na pregled u Porto, kod liječnika svog bivšeg kluba. Rezultati su se pokazali katastrofalnima po njegove i želje navijača Kolumbije, tako da golgetera umjesto borbe za francuski vrh i odlazak na SP, očekuju operacija i dugotrajni oporavak.

Falcao je zabio prvi gol u 29. minuti nakon čega ga je grubo faulirao branič domaćih Soner Ertek. Falcao je u kaznenom prostoru prihvatio loptu, lijepo se okrenuo i spremao pucati, kad ga je Ertek silovito pokosio po koljenu, na koje je naletio svom težinom tijela.

Zanimljivo, sudac Philippe Kalt nije dosudio penal, iako je faul i to iznimno grub, bio očit. Claudio Ranieri, trener Monaca bijesnio je na suca, dok su Falcaa odnosili s terena.  Kalt ne samo da nije pokazao na najstrožu kaznu za Monaco, nego je propustio kartonirati braniča Monts Or Azerguesa.

 
Monaco je na kraju pobijedio 3:0, a dva gola postigao je Emmanuel Riviere, koji je ušao umjesto ozlijeđenog napadača, ali malo koga je to zanimalo. Svi se pitaju koliko mjeseci će biti odsutan strijelac za kojeg je Monaco ovog ljeta Atleticu platio 60 milijuna eura, jer prve prognoze govore da su mu pukli ligamenti koljena.
 
Falcao sigurno proklinje dan kada je došao u Monte Carlo, gdje ne samo da nije zadovoljan, nego je zabio (za njega) samo 10 golova, a sada je još grubi faul na nebitnoj utakmici, od SP-a udaljio strijelca 20 golova u 51 nastupu za Kolumbiju.

Pročitajte više