Ferguson protiv Ronalda: Što očekujem? Samo probleme

Foto: AFP

SVE oči bit će uprte u sutrašnji okršaj između Manchester Uniteda i Real Madrida. Uzvratna utakmica igra se od 20:45 sati na Old Traffordu, a veliki derbi najavio je trener Uniteda, Alex Ferguson.

"Real nam dolazi pun samopouzdanja. Odradili su dvije savršene utakmice protiv Barcelone i sigurno će to htjeti ponoviti protiv nas. Gledao sam kako su igrali na Camp Nou i to je bilo fantastično. Real je jedan od najvećih klubova, ali na Camp Nou su mi pokazali kako trebamo igrati protiv njih. Real ima najjaču kontru na svijetu. Tu trebamo biti pravi. Zapravo, svaki i najmanji dio obrambene taktike moramo odraditi perfektno", rekao je Ferguson.

"Ključ je čvrsta obrana. Njihov napad je nevjerojatan i ako ih naša obrana zaustavi imamo velike šanse", nadodao je.

"Ronaldo je danas bolji igrač nego što je to bio prije 10 godina"

Naravno, Ferguson se osvrnuo i na Ronalda.

"Pripremili smo se za njega. Znamo da se njihova igra temelji na njegovim potezima, ali mi imamo jake igrače koji ga mogu zaustaviti. Ronaldo je puno bolji igrač nego što je to bio prije 10 godina. Kompletniji je igrač, snažniji je i ima bolji udarac", rekao je trener Uniteda.

"Kada igrate protiv njega onda možete očekivati samo probleme. Naravno da najviše pažnje pridajem tome kako ga zaustaviti. Ali budemo li mnogo razmišljali o njemu mogli bi nas  pokapati neki drugi. U svakom slučaju, bit će ovo teška utakmica za nas, ali i za njih. Naša obrana mogla bi biti ključna"

Ferguson: Ne znam tko će me nasljediti

Ferguson je prokomentirao natpise u španjolskim i britanskim medijima prema kojima bi Jose Mourinho trebao preuzeti njegov posao kad jednom ode u mirovinu.

"Uvijek me novinari pitaju tko će mi biti nasljednik, ali uvijek ću vam odgovoriti - ne znam. Još uvijek sam trener Uniteda i namjeravam biti još neko vrijeme", poručio je 71-godišnji Škot, koji je na klupi Uniteda već 26 godina.

Pročitajte više