Finale Eurolige: Real u lovu po deveti naslov u Maccabijevom grotlu

Foto: Fotomontaža Index

KRALJEVSKI klub Real Madrid večeras će sa početkom u 20 sati pokušati osvojiti deveti naslov prvaka Europe. Nasuprot će mu stajati izraelski Maccabi koji će imati fanatičnu podršku sa tribina u milanskom Forumu.
 
Dva dana nakon polufinala Eurolige u kojemu je Real deklasirao Barcelonu, a Maccabi nadoknadio minus 15 protiv CSKA, kraljevski klub i ponos Izraela će u milanskom Forumu odigrati utakmicu koja će nam osigurati prvaka Eurolige.
 
Real Madrid je favorit u ovom susretu, no u jednoj utakmici sve je moguće. Maccabi je izgubio posljednjih pet susreta protiv Reala, no zadnja dva susreta koja su ove sezone igrali u Topu 16 bila vrlo izjednačena. Real Madrid želi ovaj naslov nakon što su prošle sezone izgubili od Olympiacosa u finalu. Madrižani su jučer trenirali samo 20ak minuta, što znači da su za Maccabi već unaprijed bili spremni.
 
"Znamo da je Maccabi čvrsta momčad i oni će dati sve od sebe od početka do kraja. Imaju igračku dubinu, teško ih je kontrolirati na vanjskim i unutarnjim pozicijama. Imaju odlične šutere, pogledajte samo što je David Blu napravio u petak. Ukoliko želimo pobijediti i najmanji detalj bit će bitan. Ovo je finale“, komentirao je trener Reala Pablo Laso.
 
Maccabi je u svakom slučaju veliki pobjednik ovog Final Foura. Iako uoči sezone nitko od njih nije očekivao puno, Izraelci su se plasirali u finale, a njihovi navijači priredili su fenomenalnu atmosferu u Milanu. Sinoć su okupirali glavni trg, a navijačima Barcelone i CSKA koji su kupili ulaznice za Final Four nudili su po 2000 eura u zamjenu za ulaznicu za finale. Očekuje se oko deset tisuća izraelskih navijača u Forumu, a to je najbolje što se ovom Final Fouru moglo dogoditi.
 
„Real Madrid je bio najbolja momčad u Euroligi ove sezone. Imali su najbolji omjer te su igrali najbolju košarku. No mi smo u obje utakmice koje smo igrali protiv njih imali šanse. Navijači će imati veliki utjecaj na utakmicu. Drago mi je da će tribine biti obojane u žuto. Ukoliko budemo zabili 80 koševa, postoji velika šansa da pobijedimo“, rekao je Guy Pnini, krilo Maccabija.
 
Andrija Žižić i Nikola Vujčić danas će pokušati napraviti još jedno iznenađenje. Upravo Vujčić, koji ima status najveće legende izraelskog kluba, ima velike zasluge u ovom uspjehu jer su ljudi u Maccabiju puni pohvala na Vujčićev rad na poziciji sportskog direktora. 
 

Pročitajte više