Trener Zrinskog vikao Careviću na tribini da ode kući nakon gola svoje momčadi

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

ZRINSKI OSJEČKO i Šibenik bore se za ulazak u SuperSport HNL. Nakon 28 odigranih kola u SuperSport 1. NL Zrinski je vodeći s dva boda više od Šibenika, a njihov bi duel na Gradskom vrtu 1. lipnja mogao odlučiti o prvaku. Nijedan klub ne smije kiksati do te utakmice, a to se zamalo dogodilo Zrinskom na gostovanju kod Solina.

"Idi kući, Care"

Ta se utakmica igrala u Dugopolju jer je Solinov stadion u rekonstrukciji, a utakmicu je uživio pratio Šibenikov trener Mario Carević. Zrinski je pobijedio 1:0 u 91. minuti golom Domagoja Jelavića i tako ponovno pobjegao Šibenčanima na dva boda prednosti, koji su sutradan na istom stadionu deklasirali Dugopolje 4:0.

Na kraju meča dogodila se bizarna situacija u kojoj je isključen trener Zrinskog Igor Budiša. On se nakon Jelavićevog pogotka okrenuo prema tribini na kojoj je bio Carević i poručio mu: "Idi kući, Care." Sudac ga je nakon toga odmah isključio, što znači da neće moći voditi Zrinski u sljedećoj utakmici protiv Dugopolja 5. svibnja na Gradskom vrtu.

Novi incident

Ovo nije prvi incident na utakmicama Zrinskog. Podsjetimo, 19. travnja Zrinski je u Osijeku pobijedio susjedski BSK iz Bijelog Brda 1:0 u 27. kolu SuperSport 1. NL. Nakon utakmice trener gostiju Denis Krstanović javno je napao kontroverznog gazdu Zrinskog Ivana Komaka, rekavši: "Smatram potpuno neprimjerenim, nekulturnim i primitivnim slaviti gol svoje ekipe držeći se za međunožje i okretati se prema našoj klupi, pa još i dodatno pokazivati bosanski grb."

Pročitajte više