Francuski mediji: Lyon bez muke slavio protiv limitiranog Dinama

Ugledni L'Equipe navodi da se Lyon u svojoj 100. europskoj utakmici lako obračunao s Dinamom.

"Bio je to novi Lyon, pomlađen, ujedinjen, borben iako je bio bez kralježnice momčadi Crisa, Gourcuffa i Lisandra. Dinamo, nije sjajio na Gerlandu iako dominira u prvenstvu Hrvatske. U prvom poluvremenu igrači Dinama nisu postojali, imali su samo jedan pokušaj Sammira koji nije išao u okvir u 35. minuti. Lloris je proveo relativno mirnu večer", piše L'Equipe.

"Lyon je bez puno muke slavio protiv Dinama", piše Le Progres dodajući da su Francuzi potpuno kontrolirali utakmicu te da će ova pobjeda dobro utjecati na moral igrača uoči gostovanja kod PSG-a u sljedećem kolu Le Championnata.

"Lyon nije pružio svoj maksimum, ali je uspio očuvati prednost protiv ograničenog protivnika koji nije uspio ozbiljnije zaprijetiti", piše isti list.

France football: Pobjedom nad najslabijom momčadi skupine, Lyon je došao na prag plasmana u nokaut fazu



"Zahvaljujući Gomisu, Lyon je dominirao nad Dinamom i došao do pobjede koja se savršeno naslanja na bod izboren kod Ajaxa, najvećeg konkurenta za drugo mjesto u grupi, koje znači prolazak u osminu finala Lige prvaka", piše France football.

"Lyon je u prvom dijelu postigao oba gola i došao do pobjede u stotom nastupu u Ligi prvaka. Do kraja utakmice su mirno dominirali i pokazali fizičku i tehničku superiornost nad vjerojatno najslabijom momčadi skupine", ističe FF i dodaje kako je Bafetimbi Gomis sjajnim lobom Kelave pokazao izborniku Blancu da može računati na "Panthera".

Isti izvor navodi kako je kod drugog Lyonovog gola loše reagirao i Dinamov golman Kelava. Pohvalili su Lyon, koji je bez šokova okončao pripreme za veliki derbi protiv PSG-a.

"Čvrst u obrani, opasan u napadu, Lyon je već nakon dva kola zauzeo drugo mjesto, a dobar raspored do kraja mu daje izglede da ga zadrži, jer nedodirljivi Real pobijedio je Ajax, koji još mora doći na Gerland."

Pročitajte više