Fred je najgori napadač Brazila u posljednjih 40 godina

Foto: Hina

FRED bi mogao postati najgori napadač u povijesti brazilske reprezentacije, a statistika pokazuje da je najgori u posljednjih 40 godina.

Prvi napadač Brazila na 20. Svjetskom prvenstvu postigao je samo jedan pogodak - Kamerunu. Taj gol je proslavila cijela momčad budući da zna koliko on znači Fredu.

Napadač Fluminensea je i statistički najlošiji brazilski topnik na svjetskim prvenstvima još od 1974. godine. Postigao je samo jedan gol u 312 odigranih minuta i to se može usporediti samo s Valdomirom i Jairzinhom koji su 1974. postigli po pogodak.

Četiri godine kasnije je Roberto Dinamita zabio tri gola, Serginho dva u Španjolskoj, Careca četiri 1986., a tri 1990. godine. Romario je 1994. postigao tri pogotka, a Ronaldo na sljedeća tri Svjetska prvenstva ukupno 15 golova. Prije četiri godine Brazil je u Južnoafričkoj Republici predvodio Luis Fabiano s tri gola.

Fredova statistika je izuzev jednog gola i odglumljenog penala protiv Hrvatske puna "nula", kao i statistika njegove zamjene Joa koji nije ništa napravio kada je dobio priliku.

Scolari, čiju momčad očekuje četvrtfinalni dvoboj s Kolumbijom, može još samo Hulka staviti u napad, ali se ne odlučuje na taj potez jer vjeruje u Freda, nogometaša koji je Brazilu donio Kup Konfederacija.

Pročitajte više