Garde nije gledao Kekovu Rijeku: "Hrvati i dalje igraju tehnički dobro potkovan nogomet"

Foto: Screenshot/Goal.com

RIJEKA će europsku jesen provesti u skupini s Lyonom, Betisom i Vitorijom Guimaraes. Ždrijeb nije pogodovao klubu s Kantride u povratničkoj epizodi u drugom europskom razredu, ali nije ni bez šansi. Naročito kad se sjetimo kako je momčad Matjaža Keka ušla u natjecanje izbacivši Stuttgart.

Najzvučnije ime u skupini svakako je Lyon, koji je nakon godina dominacije francuskim nogometom, pao u drugi plan iza rastrošnih PSG-a i Monaca. Trener Lyona Remi Garde ima iskustva s hrvatskim nogometom, njegova momčad ostavila je neizbrisiv ožiljak na Maksimiru pobjedom 7:1 prije dvije godine u skupini Lige prvaka.

"Mogli smo dobiti i lakšu skupinu. Iskreno, morate me ispričati jer nisam upoznat s rezultatima i igrama ova tri kluba u posljednje vrijeme. Španjolsko prvenstvo je jače od našeg, portugalska liga ima bolji koeficijent nego naša, a Hrvati i dalje igraju tehnički vrlo potkovan nogomet", rekao je Garde.

"Cilj je prvo mjesto skupine", poručio je jasno.

Lacombe: Hrvatske su momčadi uvijek neugodne

Legenda Lyona i savjetnik predsjednika kluba Bernard Lacombe dodao je: "Komplicirano je. Sada poznajemo španjolsku ligu nakon onoga što se dogodilo sa Real Sociedadom. Gledali smo Betis protiv Reala i to je snažna momčad koja se trenutno muči. Hrvatske su momčadi uvijek neugodne i jako su tehničke. Naša je momčad mlada i nedostaje joj iskustva, ali imamo samopouzdanja. Prolaz skupine bi bio dobar za cijeli klub".
 

> Riječani nisu bez šanse: Lyon je u višegodišnjoj silaznoj putanji, Betis tek u stvaranju, a Victoria protivnik po mjeri

> Kek: Imena protivnika govore sama za sebe, veliki izazov i još veći motiv

> Dinamo na PSV, Rijeci skupina s Betisom i Lyonom!

> Mamić: Po svaku cijenu moramo dočekati proljeće u Europi! Mišković: Idemo po još senzacija!

> Dinamo otvara na Maksimiru protiv Čornomoreca, Rijeka gostuje u Guimaraesu

> Sjajan posao Rijeke i Dinama: HNL šesta najuspješnija liga Europe nakon kvalifikacija

Pročitajte više