Gareth Bale na Old Traffordu gledao bljesak bivšeg suigrača: Hoće li ponoviti njegovu "pogrešku"?

Foto: AFP

NAPETU utakmicu na Old Traffordu i veliki preokret Real Madrida s tribina je pratio i Gareth Bale. I on je kao i mnogi ostao opčaran fantastičnom predstavom Luke Modrića koji je zabio za izjednačenje, a onda pomogao donijeti i preokret na 1:2.

Bivšem suigraču s White Hart Lanea čestitao je na svom Twitteru: "Modrić je napravio razliku po ulasku s klupe". Velšanin je svom sunarodnjaku Ryanu Giggsu čestitao 1000. nastup, a dodao i kako smatra da je sudac bio prestrog prema Unitedu.

Jasno da je spektakl na Traffordu bio jedan od najveći nogometnih susreta godine kojeg je malotko želio propustiti, no engleski mediji za Garetha Balea pišu kako je "došao pogledati svoje nove poslodavce".

Istina, Real je već dugo zainteresiran za hitrog veznjaka s topovskim udarcem, no cijena od oko 60 milijuna eura, koliko se nagađa da bi zadovoljilo Tottenham, velika je prepreka. Mjesta za Balea ipak bi se moglo naći u Mourinhovoj momčadi. Jučerašnju utakmicu nije uspio završiti Angel di Maria koji je zbog ozljede izašao već u prvom poluvremenu, a zbog slabijih predstava mogao bi već ovog ljeta "u prodaju". Na lijevom boku tako bi se otvorilo mjesto za Balea, trenutno možda i najboljeg europskog igrača na toj poziciji.

Zabio je 24 gola ove sezone u svim natjecanjima i praktički sam izbacio Lyon za prolaz u osminu finala Europa lige. Spurse je predvodio do trećeg mjesta Premiershipa, a gotovo je sigurno da će sljedeće sezone osigurati Ligu prvaka. To je i glavni uvjet da Bale ostane u Londonu, dok mu vodstvo kluba priprema i novi bogatiji ugovor kako se ne bi pridružio svom bivšem suigraču Modriću na Bernabeuu.

Engleski mediji ipak su uvjereni kako Bale neće "izvesti Modrića", tj. zahtjevati odlazak iz Tottenhama čim dođe ponuda većeg kluba, barem ne ovog ljeta.

"Lijepo je kad vas stavljaju u istu rečenicu s najboljima na svijetu. Laska mi interes Reala, ali znam samo što čujem. Ne čitam novine i ne znam koliko su te glasine ozbiljne. Tretiram svaki dan kao bilo koji, i koncentriran sam svoj posao", rekao je Bale u maniri pravog profesionalca.

Pročitajte više