Gazda na treningu Dinama, igrači najavljuju juriš na pobjedu

Foto: Hina

DINAMO u utorak na Maksimiru igra protiv norveškog Moldea, a atmosfera u momčadi Zorana Mamića nešto je bolja nakon prvenstvene pobjede protiv Intera prije dva dana.

> Aalborg se ne smije ponoviti

> Dinamo protiv Moldea: Ademi, Soudani, Pinto i Fernandes vrijede kao norveški prvak

> Dinamovce čeka klub Ubojice dječjeg lica


Godinu dana nakon što je Dinamu na Maksimiru u ovoj fazi (3. kolo kvalifikacija) presudio danski Aalborg, hrvatski prvak pokušat će izboriti prednost pred uzvrat u gostima protiv Moldea.

Neuvjerljiv početak europske sezone protiv Fole Esch (1:1 na Maksimiru), bio je posljedica potresa u Dinamu nakon uhićenja prvog čovjeka kluba i glavnog trenera, a ta prva domaća europska utakmica ostala je u sjeni izlaska Mamićevih iz Remetinca. Tisuće navijača su pred ulazom na stadion okrenuli leđa i uz skandiranje protiv uprave kluba odustali od utakmice zbog povratka vladara na tron. Poraz na tribinama Mamiće je manje zabolio od remija na terenu, jer su u uzvratu očekivano lako došli do prolaza. Pobjedu su opet zasjenili navijači obiju frakcija, koje su se sukobile u srcu Europe.

Mamići su se od tada vratili u sedlo i u Dinamu je sve kao nekada. Zoran je odradio posljednji trening s igračima, koje je nadgledao i gazda Zdravko, zajedno sa nezamjenjivim Miljenkom Sakomanom.

Pjaca, Rog i Soudani najavljuju pobjedu

I igrači su konačno mirniji nakon dvije uzastopne pobjede, a protiv Moldea najavljuju juriš na pobjedu.

"U sportu se nikada ne može obećati pobjeda, ali ono što možemo garantirati je da ćemo napraviti apsolutno sve za što bolji rezultat", rekao je uoči utakmice Alžirac Soudani.

"Ovo je tek prva utakmica, čeka nas uzvrat u Norveškoj, no naravno da želimo već na Maksimiru ostvariti što bolji rezultat", rekao je za klupsku stranicu Marko Pjaca.

Marko Rog, koji je stigao iz Splita za rekordan iznos ovog ljeta, dodao je: "Dižemo se, imamo dvije pobjede zaredom i to uz dvije kvalitetne utakmice i uvjeren sam da ćemo u utorak biti još bolji i da ćemo doći do prednosti uoči uzvrata u Norveškoj".
 

 

Pročitajte više