Gerrard: Posljednja tri mjeseca su mi najteža u životu, ali vratit ću se još jači

Foto: Guliver Image/Getty Images

"VJEROJATNO su posljednja tri mjeseca najgora u mom životu", priznao je 34-godišnji Steven Gerrard nakon što je s Liverpoolom u završnici sezone ostao bez naslova engleskog prvaka, a s Engleskom ispao u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

Gerrard je bio tragičar u utakmici Liverpoola protiv Chelseaja pred kraj sezone kada se poskliznuo i omogućio Chelseaju da povede, te na kraju slavi. U tom trenutku je Liverpool bio vodeća momčad lige, no nakon njegove pogreške na vrh je zasjeo Manchester City koji nije ispustio titulu. Gerrard je i na Svjetskom prvenstvu odigrao ispod očekivanja, a posebno je loš bio na utakmici protiv Urugvaja kada je ponovno bio kriv za gol.

"Igrat ću nogomet i dalje i zbog toga moram gledati samo naprijed, nikako nazad. Jedino razmišljam o svojim pogreškama kada razgovaram s novinarima, jer me samo oni podsjećaju na njih. Kao kapetan momčadi moram biti primjer drugima i ne mogu sebi dopustiti da se loše osjećam pred suigračima u svlačionici", rekla je legenda Anfielda i otkrila ciljeve u novoj sezoni.

"Pokušat ćemo osvojiti Premierligu i dogurati što dalje u Ligi prvaka."

"Nisam pogriješio protiv Chelseaja, samo sam se poskliznuo"

U Liverpoolu je od sedme godine i još nije bio dio šampionske momčadi. Prošle godine je bio blizu, ali se poskliznuo i poklonio trofej Cityju.

"Nisam pogriješio. Nisam izgubio svog čovjeka u prekidima, nisam promašio jedanaesterac i nisam pogriješio u dodavanju. Samo sam se poskliznuo i to je nesreća. Svaka osoba na svijetu se ponekad posklizne, na stepenicama, na podu ili negdje. Ali, priznajem da je taj trenutak bio odlučujući i moram se suočiti s tim. I hoću!"

Nakon Svjetskog prvenstva završio je reprezentativnu karijeru i okreće se samo Liverpoolu i lovu na Premierligu.

"Doživio sam dva pada u kratkom periodu i nova sezona će biti dobar test za mene. Mogu li uhvatiti formu nakon toga? Mogu!"

Pročitajte više