Gobac od Vlade traži najmanje 41 milijun kuna za organizaciju rukometnog Eura

Foto: Hina

IZVRŠNI dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac prije puta na SP u Katar još je jednom podsjetio članove Vlade da je Hrvatska 2018. godine domaćin Europskog prvenstva za rukometaše i poslao im poruku da očekuje jednaku, ako ne i veću financijsku potporu od one koja je odobrena Hrvatskom košarkaškom savezu za suorganizaciju Eurobasketa 2015.


Hrvatski rukometni savez je posljednjih dana bio vrlo aktivan u potpisivanju sponzorskih ugovora, no pred HRS-om je još jedan vrlo zahtjevan projekt, kako u organizacijskom, tako i u financijskom smislu - domaćinstvo Europskog prvenstva za rukometaše 2018. godine. Zato je izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac iskoristio priliku i preko medija okupljenih uoči odlaska muške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Kataru poslao poruku hrvatskoj Vladi.

"Nadamo se da ćemo imati isti tretman u financiranju Europskog prvenstva 2018. kao što ga ima i košarka te da će hrvatska država i hrvatska Vlada uskoro donijeti odluku, kao što je donijela za financiranje Europskog prvenstva u košarci. Mi očekujemo identičnu ili višu potporu, jer igramo cijelu grupu u Hrvatskoj", izjavio je u utorak Gobac.

Hrvatska Vlada je Hrvatskom košarkaškom savezu odobrila kandidaturu za suorganizaciju Eurobasketa 2015., na kojem će Zagreb u rujnu biti domaćin jedne od skupina u prvoj fazi natjecanja. Vlada je u proračunu za ovu godinu predvidjela za taj događaj izdvojiti 41 milijun kuna.

"Bez potpore hrvatske Vlade i hrvatske države nećemo moći uspješno organizirati Europsko prvenstvo. Tražimo samo identičan tretman, a nadamo se da ćemo ga dobiti i izboriti", istaknuo je Gobac.

Pročitajte više