Goluža: Turci su fanatici, tamo nas čeka paklena atmosfera

Foto: Hina

HRVATSKA je očekivano preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za Euro 2016. Izabranici Slavka Goluže svladali su Nizozemsku s 35:24, a izbornik je u konačnici bio vrlo zadovoljan.

"Čestitam igračima na pobjedi i prikazanoj igri, kao i protivniku na fer i korektnoj igri. Posebno čestitke publici u Koprivnici koja je došla u velikom broju bodriti ove momke. Prvi smo puta ovdje iako je Koprivnica rukometni grad i presretni smo kako nas je publika dočekala ovdje, ali i u Đurđevcu", rekao je Goluža.

"Trebamo biti realni, od početka smo znali da smo favoriti. Od igrača sam tražio ozbiljnost jer znate da nemamo mnogo vremena te da smo imali samo dva treninga. Vidi se da nam nedostaje malo uigranosti, ali vidio sam puno toga i drago mi je da je bilo dobrih poteza koji su razveselili publiku u Koprivnici", nadodao je.

"Srce je povuklo momke"

Hrvatsku u 2. kolu čeka Turska.

"Mi se sada moramo pripremiti za Tursku koja će biti sasvim nešto drugo. Znamo kakvi su Turci, mnogo ulažu u rukomet, fanatici su i čeka nas paklena atmosfera. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo. Rotacijom ćemo doći do svježine jer je pred nama dug put", poručio je izbornik, koji je kao i svaki put do sada tražio maksimalnu ozbiljnost u obrani.

"Bilo je dobrih stvari, ali bilo je i onih na kojima moramo poraditi, a to je sve plod neuigranosti. U dva treninga nismo mogli sve posložiti. Ono što me najviše zanimalo bila je obrana. Kod mene igra ekipa i tako će i dalje ostati. Individualne akcije me ne zanimaju. Želim da igrača u priliku dovede naša igra i da u njoj sudjeluje cijela ekipa. Pojedinci nam dugo vremena nisu igrali kod kuće, a Čupić je jedva čekao da igra pred domaćom publikom. Srce je povuklo momke. Zadovoljan sam kolektivom, a ne pojedincem", za kraj će Goluža.

Slišković: Igrali smo kao jedan

Ivan Slišković zabio je Nizozemcima šest golova te je uz Ivana Čupića bio najbolji strijelac u hrvatskoj reprezentaciji.

"Čestitao bih ekipi Nizozemske na fer i korektnoj borbi, a svojoj ekipi na pobjedi, ali i publici koja je bila sjajna. Dali smo sve od sebe, igrali smo kao jedan, bilo je dobrih i loših stvari, malo neuigranosti, ali ispalo je dobro. Pred nama je da se dalje borimo jer slijedi Turska".

Pročitajte više