Gračan: Dinamo napokon može do proljeća u Europi, a Ćorić će postati svjetski igrač

Foto: HINA

AKTUALNI izbornik mlade hrvatske reprezentacije i nekadašnji strateg Dinama i Rijeke, Nenad Gračan prokomentirao je u razgovoru za Index nastup dva najbolja hrvatska kluba u prvom kolu natjecanja po skupinama Europa lige.

> Soudani uništio Astru! Dinamo nakon četiri godine slavio u skupini euro-kupa

"Što sam vidio u četvrtak? Vidio sam jednu sigurnu pobjedu Dinama i jedan solidan nastup Riječana, koji je puno više govorio o respektu prema protivniku, no o kvaliteti Kekove momčadi. Igrači Rijeke jednostavno su bili previše ukočeni, ali ne treba zaboraviti kako su i takvi zakinuti za čisti gol. U svakom slučaju pokazali su da se mogu nositi s protivnikom", rekao je Gračan.

"Modri su pobjedom protiv Astre dobili golemu količinu samopouzdanja"

"Kada govorimo o Dinamu, zaista sam iznenađen kvalitetom koju posjeduju, pogotovo kada znamo da im nedostaje nekoliko sjajnih igrača poput Juniora Fernandeza i Taravela. Modri izgledaju izvrsno i realno je očekivati da napokon dočekaju proljeće u Europi. Zoran je složio jednu balansiranu i iskusnu ekipu, koja je uvjerljivom pobjedom protiv Astre dobila golemu količinu samopouzdanja".

"Dinamo ima i sreću da su mu protivnici u skupini u pravom knockdownu. Niti jedna od ove tri momčadi nije protivnik kojeg se treba bojati. Međutim treba ostati oprezan. To što trenutno nisu u formi, ništa ne znači. Ima još puno vremena do kraja natjecanja po skupinama, u dva, tri mjeseca puno će se toga promijeniti".

"Rijetko to govorim, ali ne znam što bi se moralo dogoditi da Ćorić ne postane svjetska klasa"


"Želio bih dodati da sam impresioniran nastupima Wilsona Eduarda i Hernandeza. Jako su se brzo aklimatizirali i uklopili u novu momčad. Radi se o zaista kvalitetnim igračima s pedigreom, koji mogu jako puno dati Dinamu u budućnosti. Jednom kada upadnu u seriju pozitivnih rezultata, bit će ih jako teško zaustaviti".

"Ćorić? Gledali smo ga protiv Hajduka, gdje je bio pravi pokretač energije, sada je zabio gol i postao najmlađi strijelac u povijesti Europa lige, a nedavno sam ga uveo u mladu reprezentaciju protiv Latvije. Jasno je da igra vrlo pametno i zrelo i da tako samo treba nastaviti. Radi se o iznimnom talentu. Rijetko za koga to kažem, ali za njega to mogu reći. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da on ne postane svjetski igrač".

"Rijeka se gradi kao veliki europski klub"

> Nepotreban poraz Rijeke u Liegeu: Krivci uspavana obrana i očajni Krstanović

Rijeka je doživjela bolan poraz na gostovanju kod Standarda, no Gračan vjeruje da se momčad Matjaža Keka može boriti za prolaz skupine u konkurenciji s Belgijcima, Feyenoordom i braniteljem naslova Sevillom.

"Igrači Rijeke pokazuju preveliki respekt. Ne vjerujem da su Standard i Feyenoord bolji od Rijeke i to iskreno mislim. Uostalom, jučerašnja utakmica to je pokazala. No, Riječani za sada pokazuju neke dječje bolesti. Onakvi golovi kakve su primili, ozbiljna momčad ne smije primiti."

"No kako bilo, ne bih otpisao Kekovu momčad. Ta ekipa gradi se već tri sezone i moram reći da su napravili sjajan posao. Pojačana konkurencija najveći je motiv igračima, a čelnici kluba s Kantride duplirali su sve pozicije, a neke i triplirali. To je ono što imaju veliki klubovi, a naši ne. Ako neki igrač ne igra kako treba, na klupi čekaju dva sjajna nogometaša koja jedva čekaju uskočiti. To je najveća snaga Rijeke", zaključio je Gračan.

Pročitajte više