Guardiola: Pobjedom nad Cityjem skinuli smo veliki pritisak

Foto: Hina

BAYERN je u srijedu navečer pogotkom Boatenga u 90. minuti svladao Manchester City i tako na trijumfalan način započeo ovosezonsku epizodu u Ligi prvaka. Trener Guardiola zna da je ovo samo prvi korak u ispunjenju cilja, odnosno prolaska skupine, u kojoj se uz Bavarce i City nalaze još Roma i CSKA Moskva.
 
>Guardiola poslao poruku eliti: Desetkovani Bayern na Allianz Areni srušio Manchester City

 
Pep prognozira odluku u zadnjem kolu
 
"Imali smo puno prilika protiv jako dobre momčadi. Na početku smo imali problema s posjedom lopte, ali stvari su se poboljšale kad smo dodali četvrtog igrača u zadnjoj liniji", analiza je susreta od strane Guardiole.
 
Španjolski strateg znao je koliko je neugodno otvaranje nove europske sezone: "Rekao sam igračima prije utakmice da nisam siguran hoćemo li pobijediti, ali to nije presudno. Postojao je veliki pritisak, kojeg smo skinuli pobjedom nad Cityjem."
 
Ipak, daleko je još osmina finala. "Odluka će pasti u posljednjem kolu skupine. To će biti posljednja utakmica protiv CSKA", zaključio je Pep.
 
"Ovo je najteža skupina, zato su bitna tri boda"
 
Junak Boateng bio je, očekivano, oduševljen nakon susreta: "Zabio sam u sjajnom trenutku, veliko je to iskustvo za mene, a smatram da smo odradili dobru utakmicu protiv sjajne momčadi."
 
"Imali smo puno prilika, ali nismo imali sreće, pogotovo kad se Müller okliznuo kod sigurnog gola. Ovo je najteža skupina zato je bilo važno doći do tri boda", dodao je.
 
Hart bio uvjeren da udarac Boatenga neće u mrežu
 
Kasni pogodak njemačkog braniča bacio je u vodu dotadašnju odličnu izvedbu vratara Građana Joea Harta. "Imao sam posla večeras, ali sve u svemu, dobro smo se branili, a imali smo i par prilika", njegovo je mišljenje.
 
Ako je netko morao zabiti, Hartu je drago da je to njegov bivši suigrač iz Cityja: "Jerom je sjajan momak, odlično sam se s njim slagao. Kod pogotka sam mislio da ću dohvatiti loptu ako ide u okvir ili će otići pokraj gola, no to je nogomet."
 
 

Pročitajte više