Guardiola: Ponosan sam kako smo odigrali, u uzvratu ćemo biti još bolji

Foto: Getty images

NAKON poraza u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, Bavarci su složni kako i dalje imaju velike šanse za plasman u finale.

"Ponosan sam na svoju momčadi. Svim snagama borili su se protiv vrlo snažnog protivnika, jedne od najboljih ekipa na svijetu. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i da ćemo u uzvratu biti još bolji", rekao je Guardiola nakon susreta.

"Nisam želio da igramo kao tipična njemačka momčad, želio sam posjed lopte i mogućnost da opetovano stvaramo prilike pred golom Casillasa. U tome smo uspjeli, ali završnica nije bila na razini", dodao je španjolski strateg.

Lahm: Daleko je ovo od gotovog


Sličnog razmišljanja bili su i igrači minhenske momčadi...

"Nismo uspjeli zaustaviti sve Realove kontranapade. Oni su sjajna momčad i nemoguće ih je ostaviti bez prilike u 90 minuta. Željeli smo pogodak, igrali smo ofenzivno, ali jednostavno nije išlo. No daleko je ovo od gotovog. U uzvratu igramo na Allianz Areni pred svojim navijačima i sve je moguće. Pokazali smo puno puta što možemo", dodao je Phillip Lahm.

"Imali smo dosta problema danas, ali to je normalno kada s druge strane stoje ponajbolji igrači svijeta. Kada igraš protiv Ronalda, Balea i takvih brzanaca uvijek ostaje mogućnost ubitačnog kontranapada. Vjerujem kako ćemo vrlo sličnu utakmicu igrati i u uzvratu, no kako bilo maksimalno smo fokusirani na prolazak u finale", istaknuo je Manuel Neuer.

Robben razočaran Realom: Samo su se branili

Igrom španjolske momčadi razočaran je Arjen Robben.

"Igrali smo protiv velike svjetske momčadi, a dominirali smo od prve do posljednje minute. Real me razočarao, očekivao sam više od njih. Nismo stvorili mnogo prilika, no bili smo bolji. Vjerujem kako u uzvratu možemo dohvatiti finale", poručio je krilni nogometaš Bavaraca.

Uzvrat u Munchenu je sljedećeg utorka.

Pročitajte više