Guardiola: Srna bi bio talisman za svaki svjetski klub

Foto: Guliver Image/Getty Images

U UTORAK od 20:45 osminu finala Lige prvaka otvaraju Šahtar i Bayern. Šahtar je odlična ekipa, tu nema dvojbe, na koncu, momčad iz Donjecka je čak pet puta uzastopce osvajala naslov prvaka Ukrajine, međutim, u dvoboju protiv bavarskog diva šanse su im realno minimalne i senzacija nad senzacijama bi bila da uspiju izbaciti njemačkog prvaka.
 
Najprije, Bayern ima mega momčad, ekipu koja je uz Real prvi favorit Lige prvaka, a u kakvoj su pucačkoj formi, na svojoj koži osjetio je HSV našeg Ivice Olića, koji se s Allianz Arene u Hamburg vratio s osam komada u svojoj mreži.
 
S druge strane, možda još veći problem za momčad Darija Srne predstavlja kaotično stanje u Ukrajini. Njihov Donjeck je uništen, broje se tisuće mrtvih i u takvim okolnostima nemoguće je biti koncentriran na nogomet.
 
Također, nedostajat će im i podrška navijača budući da će Bayern umjesto u ratom razorenom Donjecku ugostiti u Lavovu.
 
Guardiola: Šahtar je odlična momčad, ali Srna je iznad sviju
 
Dakle, Bayern je apsolutni favorit, no Pep Guardiola poziva na oprez, a kao najvažnijeg igrača Šahtara izdvaja hrvatskog reprezentativca Darija Srnu. 
 
"Šahtar je vrhunska momčad, sa sjajnim Luizom Adrianom te izvrsnim Costom, Taisonom i Teixeirom, ali za Srnu imam samo posebne riječi. Često sam pratio njegove igre, i za Šahtar i za Hrvatsku", rekao je španjolski trener te je dodao:
 
"Darijo Srna svim bi klubovima na svijetu bio talisman.''

 
Srna: Bayern je veliki favorit, no mi igramo za cijelu Ukrajinu
 
Kapetan Šahtara Darijo Srna je naravno potvrdio da je Bayern apsolutni favorit, no istaknuo je da njegova momčad neće u ova dva meča ući s podignutom bijelom zastavom, ako ništa, onda zbog posebnog motiva kojeg imaju.
 
"Mi igramo za cijelu Ukrajinu, a s druge strane će nam stajati možda i najbolja europska momčad u ovom trenutku. Utakmica će zato biti vrlo važna, a iako je Bayern favorit, imam vjere u svoje suigrače, dodatno smo motivirani situacijom u kojoj se nalaze naši navijači", poručio je Srna.
 

Pročitajte više