Guardiola se vratio u Barcelonu: "Želim s Bayernom u finale Lige prvaka"

Foto: Hina

PEP GUARDIOLA vratio se na Camp Nou. Dočekan je kao da je trener Barcelone, ali Španjolac je odmah svima dao do znanja:

"Moj je cilj da Bayern odvedem u finale Lige prvaka".

Na putu do finala u Berlinu stoji mu bivši suigrač Luis Enrique, kao i jedan dio igrača koje je vodio dok je bio trener katalonskog diva.

"Ovdje sam proveo 30 godina svog života, prekrasno mi je vratiti se na mjesto za koje me vežu predivne uspomene, ali jedna stvar mora biti jasna; ja sam sada trener Bayerna i znam koji je moj zadatak", rekao je Pep u uvodu.

"Mene većina igrača ovdje poznaje, znaju kako radim i smatram da je to blaga prednost za Barcu. Osim toga, Barcelona ima izuzetno kvalitetne igrače, talentirane, a talent se ne može kontrolirati i braniti", poručio je Pep.

Trener Bayerna strahuje od Lionela Messija, koji je ove sezone sam potopio brojne klubove.

"Ako je u formi, Messija je nemoguće kontrolirati. Ne znam kako bih ga zaustavio, to je praktički nemoguće. Međutim, možemo ga limitirati, možemo ograničiti njegovo kretanje po terenu. Vidjet ćemo kako ćemo to odraditi", rekao je Guardiola.

Guardiola ne može računati na Robbena, Riberyja, Alabu, a pitanje je hoće li i Lewandowski igrati. Messi je poručio Bavarcima kako im ozljede ne smiju biti izlika.

"Gdje bi smo došli da smo se žalili na sve ozljede koje smo imali unazad tri mjeseca? Nigdje! A evo nas sada u polufinalu Lige prvaka s osvojenim naslovom prvaka Njemačke u džepu. Sve je to trebalo zaslužiti. Što se tiče Roberta, ako mi svi potvrde da on može igrati, onda bi ga mogao staviti od prve minute. Vidjet ćemo sutra. Ipak, veseli me što nam se vraća Thiago Alcantara", za kraj će Pep.

Pročitajte više