HNS uvjerava Engleze: "Borba protiv rasizma je dio Šukerovog programa"

Foto: Screenshot

HRVATSKI nogometni savez uvjerava Engleze da je već pokrenuo istragu događaja na prijateljskoj utakmici mladih momčadi Rijeke i Manchester Cityja koja je završila povlačenjem Građana s travnjaka zbog navodnog rasizma.

> Prvi čovjek FARE-a stao na stranu Cityja i zaprijetio: Obavijestit ćemo FIFA-u!

> Rijeka odgovorila Manchester Cityju: Protivimo se rasizmu! Zašto nas optužujete bez dokaza?

> Rijeka ne zna ništa o rasizmu, Pellegrini podržao Vieiru: "Postupio je ispravno, nemoguće je tako igrati"

> Manchester City optužio Riječane za rasizam i povukao momčad s terena


Podsjetimo, Cityjev trener Patrick Vieira i njegovi igrači tvrde da su ih Riječani u Novigradu vrijeđali na rasnoj osnovi zbog čega su napustili teren prije kraja. Taj je potez odjeknuo Europom, Hrvatska je ponovo optužena za netoleranciju i rasizam, a na naslovnicama je Vieira predstavljen kao heroj koji je stao u obranu svojih tamnoputih igrača.

"Borba protiv rasizma je dio Šukerovog programa"

Rijeka tvrdi da Englezi pretjeruju i izmišljaju, a HNS se službeno oglasio za engleske medije.

"Prikupljamo informacije o incidentu. Ukoliko donesemo bilo kakvu odluku, bit će objavljena na web-stranicama", izvijestio je HNS.

Britanski "Standard" prenosi stav Saveza kojemu je na čelu bivši Arsenalov napadač Davor Šuker.


"HNS slijedi strogu politiku "Ne rasizmu" i zato sve ove optužbe uzimamo vrlo ozbiljno. Borba protiv rasizma i svake vrste diskriminacije bila je jedna od ključnih stavki programa predsjednika Šukera i zato ćemo vrlo dobro istražiti slučaj", poručio je HNS.

UEFA kaznila CSKA i Porto zbog vrijeđanja Cityjevih igrača

Ovo je četvrti takav slučaj za City, a tri je već procesuirala i UEFA, no oni su se zbili na utakmicama pod ingerencijom krovne europske organizacije.

CSKA Moskva kažnjena je zatvaranjem dijela tribine zbog vrijeđanja Yaya Tourea s tribina tijekom utakmice Lige prvaka prošlog listopada.

Porto je kažnjen novčano, sa 20 tisuća eura, jer su navijači vrijeđali Tourea i Balotellija 2012. godine u Europa ligi.

U sudaru mlade momčadi Cityja i Atletico Madrida u veljači ove godine igrači i navijači na rasnoj osnovi vrijeđali su napadača Cityja Devantea Colea.

Rijeka je pobjedama nad Ferencvarošem prošla u 3. kolo kvalifikacija za Europa ligu. Lani je bila pod povećalom UEFA-e, a platila je i kaznu zbog navodnog fašizma na tribinama (FARE-u je zasmetao keltski križ na zastavama Armade).

Pročitajte više