Hajduk odradio trening u Rigi: "Klub nam je u teškoj financijskoj situaciji, ne smijemo kiksati protiv Skonta"

HAJDUKOVCI su odradili posljednji trening prije sutrašnjeg dvoboja protiv Skonta, u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europa lige. Utakmica će započeti od 20:30 sati po hrvatskom vremenu, a na stadionu Skonta u Rigi očekuje se oko 5 tisuća gledatelja na tribinama.

Krstičević: Klub nam je u krizi, znamo što moramo učiniti

Iako su Hajdukovci u prvoj utakmici slavili 2:0, trener "bilih" Mišo Krstičević tvrdi kako neće biti opuštanja u njegovo ekipi.

"Naša očekivanja su da potvrdimo dobar rezultat iz Splita, da ostvarimo povoljan rezultat koji će nas odvesti u drugi krug natjecanja. Svi su spremni za utakmicu, momčad je itekako spremna", poručuje Krstičević.

Hajduk se trenutno nalazi u teškoj financijskoj situaciji, no čini se kako su bolji dani pred "bilima". Naime, u srijedu su prodali Anasa Sharbinija te su tako inkasirali 2 milijuna eura, a očekuje se i velika zarada od ulaznica u slučaju da Hajduk prođe u 3. pretkolo Europa lige. Naime, tamo ih čeka Inter.

"Mi znamo kakva je odgovornost pred nama, prvenstveno zbog delikatne situacije u klubu. Moramo ući protiv Skonta s maksimalnim respektom i moramo ostvariti svoj maksimum kako bi osigurali značajan financijski prihod za sljedeće dvije utakmice (op.a. Inter i Split)", zaključuje trener Hajduka.

Trener Skonta: Vjerujem da ćemo igrati protiv Intera

S druge strane iz Skonta se ne predaju, već najavljuju prolaz u 3. pretkolo.

"Vjerujemo u prolaz, a naš cilj je zabiti gol što prije i tada će sve biti moguće", rekao je na novinskoj konferenciji trener Skonta Marians Pahars.

"Očekujem utakmicu sličnu onoj u Splitu. Mi ćemo Hajduku prepustiti inicijativu, ali ovog ćemo puta biti opasniji u napadu. Vjerujem da ćemo mi biti ti koji će igrati protiv Intera, ali znamo kako to neće biti lagan zadatak, jer ako Hajduk ovdje postigne gol pobjednik je odlučen", poručio je Pahars.

Krenulo "nabrijavanje" za Hajduk

"No, nama nije samo pobjeda jedini cilj. Ove dvije utakmice s Hajdukom su golemo iskustvo za moje igrače", za kraj će trener Skonta.

Inače, Skonto je u osmini finala Kupa Latvije pregazio Tukums 6:0, a neposredno prije susreta izašao je video u kojem igrači Skonta, svojim nogometnim umijećem popraćenim taktovima nabrijane verzije pjesme "we will rock you", pozivaju publiku na povijesnu utakmicu protiv Hajduka.

Pročitajte više