Hajduk se nastavlja pojačavati: Dejan Mezga stigao na Poljud

Foto: Youtube/NK Maribor

DEJAN MEZGA novi je igrač Hajduka, objavili su to iz splitskog kluba samo nekoliko sati nakon što je stigla obavijest kako su Brazilac Jo i Bijeli raskinuli ugovor. 
 
Mezga je 29-godišnjak rođen u Čakovcu, koji je široj javnosti poznat po nastupima za Maribor, čiji je član bio od 2007. godine. Prije toga je u mladim selekcijama bio član NK Sloge iz Čakovca, NK Varteksa te kasnije NK Čakovca.
 
Prirodna pozicija mu je ona ofenzivnog veznjaka, može biti koristan i kao napadač, a ukupno je u 230 nastupa u dresu Maribora zabio 61 pogodak. U slovenskom prvenstvu zabio je 39 pogodaka u 159 nastupa, u Slovenskom kupu 11 pogodaka u 28 nastupa, a u europskim natjecanjima 11 pogodaka u 43 nastupa. Kvalitete su mu igra s obje noge, tehnička potkovanost i dobra duel igra, visok je 175 centimetara.

Peta je to prinova Bijelih ove sezone, točnije četvrta ukoliko izostavimo Joa kao sad već bivšeg igrača Hajduka. Osim Mezge, početkom prijelaznog roka stigli su Gotal i Josip Vuković, a krajem srpnja i najzvučnije pojačanje Artjom Milevskij.
 

 

Pročitajte više