Hajduk se pobjedom protiv Zadra vratio na vrh ljestvice!


HAJDUK je pobijedio Zadar s minimalnih 1:0 u 10. kolu HNL-a te se vratio na vrh ljestvice. Momčad Igora Tudora slavila je zahvaljujući strijelcu Giorgiju Iluridzeu te je s nova tri boda preskočila Dinamo, koji, doduše, ima dva boda i utakmicu manje.  


Hajduk je od prve minute krenuo agresivno i to im se isplatilo već u 9. minuti kada je Iluridze zabio svoj prvi gol u dresu Hajduka. Maglica je ubacio na prvu stativu, a tamo se ukazao Iluridze koji je bez problema pospremio loptu u mrežu.

Hajduk je stao u nastavku igre te je omogućio Zadru da se otvori. U 21. minuti Ivančić je tukao nekoliko centimetara od lijeve stative. Odgovor je stigao samo nekoliko minuta kasnije. Vršajević je ubacio s desne strane u kazneni prostor, a tamo je najviši u skoku bio Maglica koji je tukao pored gola.

Tadić promašio izjednačenje


U drugom dijelu, Zadar je bio aktivnija i dominantnija momčad. Tudorove trupe su se povukle, što je dobro iskoristio Hrgović koji je u nekoliko navrata napravio dar-mar na desnom boku. Tako je recimo u 60. minuti projurio poput brzog te je iza sebe ostavio čak trojicu protivničkih igrača. Međutim, Hrgović je bio prebrz i za svoje suigrače koji nisu pratili akciju do kraja te je njegov ubačaj na drugu stativu jednostavno propao. Pet minuta kasnije, Josip Tadić se našao u prigodi za izjednačenje, ali napadač Zadra nije uspio prevariti Kalinića, koji je refleksno obranio i tako spasio svoju ekipu.

Do kraja utakmice zapisali smo još jednu priliku Hajduka. Kouassi je Bukvu na 10 metara od gola, ali lopta je završila iza gola.

Hajduk se nakon pobjede protiv Zadra okreće teškom gostovanju na Kantridi u sklopu 11. kola HNL-a. 

Sastavi:

HAJDUK: Kalinić, Milić, Milović, Vršajević, Pašalić, Maglica, Iluridze, Bukva, Jonjić, Sušić, Kouassi

ZADAR: Matković, Bilaver, Vasilj, Sarić, Con, Jerbić, Neretljak, Muić, Heister, Tadić, Hrgović

Pročitajte više