Halilović na korak do prve momčadi: Enriqueu glumio Messija i oduševio

Foto: Screenshot/ FC Barcelona

ALEN HALILOVIĆ jedan je od kandidata za prvu momčad Barcelone! Tako piše jutros "Mundo Deportivo", list blizak katalonskom klubu, navodeći kako je trener Louis Enrique izdvojio trojicu juniora od kojih će jednog ostaviti u prvoj momčadi kako bi bio opcija više u napadu.

Barcelona je na početku priprema za novu sezonu bez najvažnijih igrača koji su se kasnije vratili sa Svjetskog prvenstva gdje su predvodili svoje reprezentacije. Među njima je finalist i prema FIFA-i najbolji igrač SP-a Lionel Messi, suspendirani Luis Suarez (četiri mjeseca kazne zbog ugriza) te Neymar koji se tek vraća nakon ozljede kralježnice.

Luis Enrique još nije do kraja riješio igračku križaljku, ne zna se tko će još napustiti "Blaugranu", dok je posljednje pojačanje francuski branič Mathieu tek stigao iz Valencije. Trener Barce zato je momčadi priključio nekoliko juniora, a Halilović ga je posebno oduševio.

Barcelonina službena stranica piše kako su Halilović i Adama Traore bili najmlađi igrači na terenu protiv Huelve u pripremnom susretu, a "Halilović je bio najimpresivniji igrač na terenu u prvom poluvremenu".

"Uz nekoliko sprintova, puno se otvarao suigračima, nije se bojao pucati, a njegova šansa bila je i najbolja prilika Barce u tom periodu", piše stranica Barcelone.

Enrique je Haliloviću dao 45 minuta, ali, piše Mundo Deportivo, to mu je bilo dovoljno da pokaže svoje adute. Enrique ga je isprobao i kao "lažnu devetku" na poziciji koju inače igra Messi gdje je također zadovoljio. "Kada svlada i jezičnu barijeru, razumjet će puno više. Uloženih 2,2 milijuna su nevjerojatan posao, pametno otkriće uprave kluba", piše isti list.

Halilović je zato prvi na listi tri potencijalna kandidata za ostanak u prvoj momčadi, uz Adamu (koji je u istoj utakmici bio nešto slabiji od Alena) i Munira El Haddadija, 18-godišnjeg Španjolca porijeklom iz Maroka, koji je za svoj bivši klub Rayo Majadahonda zabio 32 gola u 29 utakmica. U Barceloni B je prošle sezone zabio 4 gola u 11 utakmica.

Adama Traore je, prema pisanju katalonskih medija, veliko otkriće prošle sezone u B ekipi, zbog svojih fizičkih atributa, ali i vještinne kojom zaobilazi protivničke braniče. Minus mu je dribling, ali na tome već rade Barcini treneri.

Pročitajte više