Halilovićev incident - dokaz da je La Masija izgubila svoj kult

Foto: Screenshot Twitter

PODSJETIMO, prije nekoliko dana B momčad Barcelone koja se natječe u drugoj španjolskoj ligi izgubila je na gostovanju kod Alcorcona s 3:1, a utakmicu je obilježila svađa između Alena Halilovića i trenera Jordija Vinyalsa.
 
Naime, Barca je u 26. minuti ostala s igračem manje jer je vratar Ortola dobio crveni karton, a kako utakmicu nije mogao nastaviti bez golmana, Vinyals je odlučio "žrtvovati" Halilovića.
 
Bezobrazni Halilović
 
Mladi hrvatski reprezentativac nije dobro reagirao na odluku trenera te je ljutito napustio travnjak. Vinyals ga je pokušao smiriti, ali Halilović mu se istrgnuo iz ruku.
 
Slučaj je podigao mnogo prašine posebice zbog činjenice da rezervna momčad ne prati uspjehe prve ekipe. Štoviše, usprkos brojnim talentima, Barca B nalazi se pred ispadanjem u treću ligu.
 
Zbog svega toga trener Jordi Vinyals otvorio je dušu za El Mundo Deportivo priznavši da očajni rezultati ove sezone samo zorno pokazuju u kakvom je bijednom stanju nekoć slavna La Masija te da je ''slučaj Halilović'' samo dokaz tvrdnje da se izgubio kult te škole.
 
''Za stanje u La Masiji krivi smo svi''
 
''Ovo što nam se događa krivica je mnogih ljudi, uključujući i mene koji sam ovdje dvije godine. Dopustili smo da igrači misle da su iznad kluba. Halilovićev slučaj pokazuje što se to događa s ovom ekipom'', rekao je Vinyals pa je dodao:
 
''Zanemarili smo sve ono što nas je ovdje dovelo. Moramo vratiti vrijednosti La Masije, poput odgovornosti, žustrine, solidarnosti, skromnosti. Sad nemamo ekipu, a bez ekipe ne možemo ostvariti svoje ciljeve.''
 
Ipak, malo je neobičan ovaj istup trenera Barcelone B jer je samo dan nakon incidenta izjavio da su takve situacije sasvim normalne te da ništa ne zamjera Haliloviću.
 
Također, moramo i napomenuti da je Alen vrlo brzo shvatio što je napravio te se odmah ispričao, kako treneru, tako i svim suigračima.
 

Pročitajte više