Hamburg navija za Iličevića: "Tko pobijedi Španjolce, zaslužio je naslov"

PRILIČNO iznenađeni su ostali u HSV-u jer igrači od kojih se očekivao nastup na europskog smotri pozive nisu dobili, no i s dvojicom igrača u prilici su srušiti klupski rekord po iznosu naknade koju će primiti od Uefe za svoje igrače na Euru. U Hamburgu će navijati za Hrvatsku i Češku...

Ivo Iličević i Čeh Jaroslav Drobny jedini iz HSV-a idu na Euro, iako su u klubu računali na pozive Aogu, Westermannu (Njemačka) i Petriću (Hrvatska), na kraju će ih predstavljati spomenuti dvojac koji je klubu već sada osigurao 465 tisuća eura od Uefe, koja ove godine dijeli rekordne iznose klubovima kao naknadu za igrače koje daju u reprezentacije. U slučaju da Češka i Hrvatska odu do finala, dobit će rekordnih 725,400 eura, što je nešto više nego su 2008. dobili za čak šestoricu igrača na Euru u Austriji i Švicarskoj.

Finalist ovogodišnje Lige prvaka Bayern imat će najviše igrača na Euru u Poljskoj i Ukrajini, čak dvanaest, a dvojica, Ivica Olić i Danijel Pranjić, igrat će za Hrvatsku. Bayern će tako i najviše zaraditi, od Uefe će sigurno dobiti 3 milijuna eura samo zbog nastupa tih igrača na Euru, a u najboljem slučaju dobit će oko 4,5 milijuna eura.

U kratkom intervjuu za Hamburger Morgenpost Ivo Iličević je otkrio očekivanja od predstojećeg Europskog prvenstva.

*Jedini ste igrač HSV-a koji će nastupiti na Euru. Čini li vas to ponosnim? (zaboravili su na Drobnyja, op.a.)

"Bilo bi mi drago da mi je još poneki suigrač iz kluba na EP-u. No, obećavam da ću dobro predstavljati HSV."

*Kada ste saznali da putujete na Euro?

"U utorak nakon treninga. Četvorica su igrača otpisana iz momčadi. No, ja sam imao dobar osjećaj."

*Znači niste bili iznenađeni?

"Ne, očekivao sam to iako sam na početku priprema bio ozlijeđen. Cijelu sam sezonu imao nesreću s ozljedama i ni u jednom trenutku nisam uhvatio pravi ritam. Na neki način bi bilo i prikladno da sam propustio Euro."

*Međutim, sada ste zdravi i spremni.

"Da, vrijeme je učinilo svoje. Odigrao sam pripremne utakmice i zadovoljan sam. Više nemam problema i radujem se prvom velikom natjecanju u karijeri."

*Hrvatska je u skupini s Irskom, Italijom i Španjolskom. Što očekujete?

"Imamo puno kvalitete u momčadi i ne trebamo se skrivati. Jasno je da je naša skupina vrlo teška. Imamo Španjolce koji su jedni od favorita natjecanja. Tko god ih pobijedi, zaslužio je naslov. A ako prođemo skupinu, sve je moguće, čak i naslov! Prva je utakmica protiv Irske iznimno važna."

Pročitajte više