Hanžeku isti budžet kao i lani: Dolaze David Oliver i Sergej Šubenkov

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić obišao je stadion Mladosti na Savi, u društvu organizatora Atletskog mitinga Borislav Hanžeković, koji će se 8. rujna održati 65. put.

Na konferenciji za novinare na ciljnoj crti, Bandić je zahvalio svima koji su ugradili sebe kako bi se popularni Hanžek održao u posljednje 64 godine.

"Hvala sugrađanima, koji su najzaslužniji, ne samo za Hanžeka, nego i za Snježnu kraljicu i Zagreb Indoors, ostaju ta tri velika sportska događaja", kazao je Bandić.

Kao najzaslužnije za održavanje Memorijala istaknuo je i atletske zvijezde Sandru Perković, Blanku Vlašić, Anu Šimić i Andreu Ivančević, bez kojih, kaže, mitinga ne bi bilo.

Projekt menadžerica Memorijala Ivana Brkljačić govorila je o sportašima koji su potvrdili nastup na mitingu.

"Od imena koje već znamo, dolazi nam najbolji muški preponaš David Oliver i europski prvak Sergej Šubenkov. Ove ćemo godine prvi puta kao favorita u memorijalnoj ženskoj utrci na 100 metara prepone imati domaću atletičarku, čemu smo se nadali godinama", kazala je Brkljačić, zaželjevši sreću u Pekingu preponašici Andrei Ivančević, za koju je uvjerena da će na Svjetskom prvenstvu pokazati kako je riječ o "pravoj novoj zvijezdi u hrvatskoj atletici".

Najavila je i dolazak najboljih bacača kugle koji će se, kao i prošle godine, natjecati dan prije svih ostalih, 7. rujna, ali će im se ove godine pridružiti i bacačice kugle. Njihovo će nadmetanje biti održano kao Memorijal Ivana Ivančića, u spomen na preminulog trenerskog velikana. U konkurenciji će biti Joe Kovacs, Christian Cantwell, naši Stipe Žunić, Marin Premeru, Nedžad Mulabegović...

Brkljačić je najavila da će sjajnu konkurenciju u bacanju diska imati Sandra Perković, te Blanka Vlašić i Ana Šimić u skoku u vis. Napomenula je kako se startna lista tek radi te da će imena atletičara koji će nastupiti na Memorijalu ovisiti i o tijeku SP-a u Pekingu, kojemu je prilagođen cijeli ovogodišnji atletski kalendar.

Brkljačić je naglasila da Memorijal raspolaže istom količinom novca kao i prošle godine te da će ostati na istoj razini. Kazala je i kako će ulaz na stadion te na bacanje kugle na fontanama na livadi ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice biti besplatan, no građani će prethodno morati preuzeti ulaznice. To će moći učiniti 8. rujna od 9 sati u Sportskom parku Mladost.

Konferenciji je nazočila i hrvatska rekorderka na 100 m i 100 m prepone Andrea Ivančević koja je uoči sutrašnjeg odlaska na Svjetsko prvenstvo u Peking kazala kako misli da je realno očekivati njezin ulazak u polufinale.

"Za finale će trebati malo sreće, dobru utrku. Ovisi i o drugim curama, o vremenu, to su ipak prepone i nikad ne znate što će se dogoditi", kazala je Ivančević.
 

Pročitajte više