Hitzfeld žali za penalima, Argentinci priznaju: "Imali smo sreće"

Foto: Hina

ARGENTINA je nakon šahovske partije i "nule" nakon 90 minuta u produžecima uspjela poraziti Švicarsku i proći u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

"Imali smo puno sreće, a bila je to vrlo čudna utakmica", izjavio je nakon pobjede protiv Švicarske (1:0) argentinski izbornik Alejandro Sabella.

"Sreća je bitna, a mi smo nagrađeni jer nismo odustajali. U prvom poluvremenu su Švicarci bili bolji, ali mislim da smo mi više željeli pobjedu, a oni su se branili i čekali penale. Sada nam je najbitniji odmor jer već za četiri dana je na programu četvrtfinale", kazao je Sabella.

Angel Di Maria je u 118. minuti produžetka pogodio za pobjedu na asistenciju Lionela Messija.

"Dali smo sve od sebe na terenu gdje su nam ostali i srce i duša. Presudila je naša borbenost i želja za pobjedom, bili smo koncentrirani tijekom cijelog susreta, osim jedne prilike kada nas je spasio vratar Romero, te smo itekako zaslužili ovu pobjedu", kazao je napadač Reala.

Hitzfeld: Držali smo veliku Argentinu u šahu do samog kraja



S druge strane razočarani su ostali Švicarci. Ottmar Hitzfeld, koji nakon ovog poraza odlazi u mirovinu nakon veličanstvene karijere, smatra da bi lutrija penala bila pošteno rješenje utakmice.

"Moja momčad je dala sve od sebe, držali smo veliku Argentinu u šahu sve do samog kraja i pravedno bi bilo da je odluka pala jedanaestercima", kazao je nakon poraza Hitzfeld.

"U zadnjim minuta doista nismo imali sreće. Mala Švicarska je zadobila simpatije cijelog svijeta, a ja sam učinio sve moguće što jedan trener može učiniti. Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj smo ostali bez snage, a pogodak u 118. minuti je zbilja nepravedan", kazao je iskusni njemački trener na klupi Švicaraca, koji je danas proživio tragediju. Naime, samo dva sata prije utakmice stigla je vijest da mu je umro stariji brat, a Ottmar je svjedno ostao na klupi i vodio momčad.

Pročitajte više