Hrgović se ne zadovoljava europskim zlatom: Sad krećem na svjetsku i olimpijsku medalju!

Foto: BK Leonardo

FILIP HRGOVIĆ postao je europski prvak u superteškoj kategoriji pobjedom u finalu u bugarskom Samokovu nad Nijemcem Florianom Schulzom jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca (30:27, 30:27, 30:27).

> Hrgović šesti hrvatski boksač u finalu EP, ali prvi i jedini zlatni nakon Parlova i Beneša ´73

Desetak minuta prije nego je Hrgović s trenerom Leonardom Pijetrajem, kolegama reprezentativcima i navijačima ponosno slušao "Lijepu našu", koja je njemu u čast prvi put intonirana na EP-u, brončanu medalju u poluteškoj kategoriji (već drugu u karijeri) dobio je Hrvoje Sep, još jedan boksač BK Leonardo.

"Presretan sam što donosim zlato u Hrvatsku! Nemam još osjećaj što sam zapravo postigao, ali bit će bolje sutra kad se sve slegne. Drago mi je da rezultati dolaze u kontinuitetu, plasirao sam se na Olimpijske igre 2016., pa osvojio europsko zlato. Sad se nadam svjetskoj i olimpijskoj medalji. Bilo je lijepo zaokružiti posao olimpijskim odličjem", rekao je novi europski prvak.



Hrvoje Sep osvojio je broncu u poluteškoj kategoriji, a utjeha što medalja nije sjajnija može mu biti što je Irac Joseph Ward, koji ga je pobijedio u polufinalu, osvojio u naslov europskog prvaka pobjedom nad Nizozemcem Peterom Mullenbergom.

"Ovo sve skupa je nevjerojatan uspjeh, ja nisam zadovoljan broncom, jer sam želio stepenicu više, ali ova bronca, druga nakon EP-a 2011., stavlja me u istu razinu s Matom Parlovim, jer sam uz njega jedini hrvatski boksač s medaljama osvojenima na više od jednog EP-a. Moje naravno nisu istog sjaja kao njegove, ali ponosan sam na njih.", govori brončani Sep.

"Hrvatski boks postigao je u Samokovu izuzetan rezultat. Za mene je sve osim zlata je neuspjeh, ali stati rame uz rame s Matom Parlovom uspjeh je ne samo za svakog boksača, nego i sportaša. Slijede pripreme za SP, gdje će Hrgović i Sep također biti kandidati za medalje. Ovo je veliki korak naprijed za sve nas, posebice za Hrvoja i Filipa, te mene kao trenera. Naravno, bio bih još zadovoljniji da je i Sep osvojio zlato, ali bit će još prilike. Slijedi nam Svjetsko prvenstvo u listopadu u Kataru" rekao je Leonard Pijetraj, trener dvojice medaljaša .

Oni se u Hrvatsku vraćaju u nedjelju, a u ponedjeljak u 12 sati održat će konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Westin.

Pročitajte više