Hrvati na Olimpijskim igrama u nikad većem broju: 107 sportaša u lovu na odličje

HRVATSKE košarkašice svojim su plasmanom na Olimpijske igre donijele Hrvatskoj tri rekorda. Naime, nešto manje od mjesec dana prije početka Olimpijskih igara broj hrvatskih sportaša koji će nastupiti u Londonu popeo se na 107.

Za usporedbu, Hrvatsku je 2008. godine u Pekingu  predstavljalo 105 sportaša u 15 različitih sportova. Prije četiri godine hrvatski sportaši osvojili su pet medalja što je trenutni rekord, međutim ako pogledamo popis sportaša koji će nastupiti u Londonu, čini se kako bi i taj rekord mogao biti srušen.

Hrvatska će tako tražiti odličje iz 17 različitih sportova (što je također rekord) - atletika, biciklizam, plivanje, gimnastika, hrvanje, kajak, košarka, jedrenje, judo, mačevanje, rukomet, stolni tenis, streljaštvo, tenis, taekwondo, vaterpolo i veslanje.

I za kraj, hrvatske košarkašice srušile su još jedan rekord vezan za nastup hrvatskih sportašica na Olimpijskim igrama. Naime, do sada je bio rekord od 27 sportašica koje su nastupile za Hrvatsku na Igrama, međutim u Londonu će ih biti čak 42.

Podsjećamo, Olimpijske igre održat će se od 27. srpnja do 12. kolovoza, a konačan popis putnika u London, kao i ime stjegonoše, saznat ćemo 9. srpnja.

Pročitajte više