Hrvatska bez lijevog beka, Strinić ne ide na SP!

Foto: Index 

PRVA službena presica Nike Kovača od okupljanja i odmah loše vijesti. Ivan Strinić ne ide na SP, Hrvatska je ostala bez igrača na najranjivijoj poziciji u momčadi. No, Niko Kovač kao da nije nimalo zabrinut. Rješenje zna, otkriti ga nije htio. Za pretpostaviti je: na beka ide Danijel Pranjić. Alteranativno - Vedran Ćorluka. 

"Strinić nije izliječio ozljedu, klub je vršio pritisak, u pitanju je ruptura butnog mišića desne noge. Ozlijedio je isto mjesto, bio bi out najmanje mjesec dana. Nema smisla i jako mi je žao. Žao mi je zbog njega i nas. On je igrač koji je dugo tu, ali moramo biti korektni prema drugima koji traže šansu. Tražimo novo rješenje, vidjet ćemo kakvo će ono biti, ali ako se pokaže dobro, neće biti ni potrebe za plan B, kao što vi kažete", spremno je odgovorio Kovač.  

Dodatan je problem što ne postoji opcija poziva novog igrača izvan popisa od 30 imena koji je Kovač već javio Fifi. Zamjena je moguća tek ako se ozlijedi netko nakon objave konačnog popisa, odnosno, od 23 igrača koja putuju na SP! 

 

"Imamo rješenje i igrače koji ga mogu zamijeniti. Imamo igrače koji su već igrali na toj poziciji", uz blagi osmijeh rekao je Kovač, koji ne želi iskazati ni najmanju zabrinutost, iako je Strinićeva objektivni problem i iz razloga što Kovač možda neće imati dupliranu svaku poziciju u momčadi.

To mu je za popis bila nit vodilja.

Lijevog beka znao je jako dobro, ali ne i drage volje igrati Ćorluka, a tu je i vječna "žrtva" Danijel Pranjić. Klasični je bek Dinamov Josip Pivarić.

Kovač uveo željeznu disciplinu i tehnologiju

Kovač je s temom lijevog beka završio. Jučerašnji sistematski pregled igrača nije donio nikakvu dramu. Danas će se okupiti i posljednja skupina igrača koju Kovač čeka do Austrije. Tamo će se još priključiti Modrić i Kranjčar. 

Novost je svakako željezna disciplina koju je Kovač uveo. Novinari se strogo upozoravaj da ne potežu igrače za rukav, a priča je zabranjena i članovima stožera. Vrlo temeljito priprema se Kovač i to uz korištenje tehnologije, kao nijedan izbornik do sada.

Dio stožera tako je postao i Francuz Nicolas Jovier, stručnjak za videonadzor iz Montpelliera. On će čitati podatke o igračima iz sustava Sports Code, dok je zaposlen i Irac Barry Hamilton, za praćenje igrača GPS sistemom. Riječ je o sustavu koji pokazuje pretrčane kilometre i uloženu snagu te ukazuje na potrebu regeneraacije. U Austriji je za igrače izgrađena posebna sauna, kako bi se pripremili za uvjete u Manausu. Tu metodu koriste i Talijani. Od vrućine će se igrači oporavljati hlađenjem tijela nakon utakmice. 

"Što prije izvučemo toplinu iz tijela, ono se prije oporavlja", objasnio je Kovač, koji će s igračima odraditi još jedan trening u Zagrebu, a sutra krenuti za ključni dio priprema u bazu u Bad Tatzmannsdorf. 

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU TE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP:

 

 

 

 

Pročitajte više