Hrvatska protiv Crne Gore za polufinale Svjetskog prvenstva: "Odlučit će nijanse"

Foto: Hina

VATERPOLSKA reprezentacija Hrvatske igrat će danas u 16,30 sati četvrtfinalnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Crne Gore. 
 
Dok su odabranici Ivice Tucka osvajanjem prvog mjesta u A skupini izborili direktan plasman u četvrtfinale, Crna Gora nije briljirala. Natjecanje je počela porazom od Srbije 11:8, potom remizirala s Australijom 5:5, a plasman u osminu finala osigurala je pobjedom nad Japanom 16:10. Za dvoboj protiv Hrvatske u osmini finala eliminirala je Kazahstan s 12:8.
 
"Čeka nas teška i neizvjesna utakmica, ali takve su sve četvrtfinalne utakmice na svim natjecanjima", svjestan je Tucak uoči utakmice protiv aktualnih svjetskih doprvaka.
 
"Ne treba trošiti  riječi o reprezentaciji Crne Gore jer se uistinu radi o snažnoj reprezentaciji, ali i mi imamo dobru momčad koja može pobijediti u utakmici koju dočekujemo spremni i motivirani", rekao je Tucak, dok je vratar Josip Pavić dodao da su Hrvatska i Crna Gora po kvalitetni izjednačeni i da će odlučiti nijanse.
 
U utakmicama četvrtzavršnice Svjetskog prvenstva u Kazanju sastaju se: Hrvatska - Crna Gora, Grčka - Australija, Mađarska - Italija te Srbija - SAD.
 

Pročitajte više