Hrvatska se danas "tuče" s Tunisom: Obrana mora dobiti utakmicu

Foto: Index

TEŽE od očekivanog, ali Hrvatska je upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Danas Golužinu ekipu čeka "tučnjava" s Tunisom. U prvom kolu pala je Austrija, Mirko Alilović pokazao je da je u vrlo dobroj formi. Na početku utakmice i glavom je branio. 

>>> Analiza: Podignuti agresivnost u obrani, dok ne bude prekasno

>>> Gost komentator Goran Šprem: Rukomet mora dati više minuta mladim igračima

"Igrali su sporo u napadu i onda bum. Ovo je pra utakmica, još uvijek se tražimo. Siguran sam da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Ove reprezentacije su igrale po pet pripremnih utakmica, tako da sam siguran da ćemo igrati bolje kako turnir ide dalje", poručio je prvi vratar hrvatske reprezentacije.

"Moramo popraviti pogreške"

Manuel Štrlek zabio je tri pogotka. 

"Otvorili smo prvenstvo pobjedom i to je najvažnije. Međutim, trebamo popraviti tehničke pogreške. Imali smo ih puno! Primili smo više golova od onoga što smo navikli i moramo popraviti obranu za nekih 20-30 posto, ako želimo parirati najboljim ekipama", kaže Štrlek.

Agresivnost u obrani protiv napadnih Tunižana bit će ključ. Goluža već danas mora početi s korekcijama, utakmice u skupini trebale bi tome i služiti favoritima za najveće domete, a takvim se Hrvatska smatra u Kataru.

Pročitajte više