Hrvatske rukometašice pobjedom se oprostile od Eura

Foto: Hina

POBJEDA za kraj. Hrvatske rukometašice pobjedom protiv Nizozemske oprostile su se od nastupa na Europskom prvenstvu. Izabranice Vladimira Canjuge slavile su rezultatom 31:27.

Hrvatska je utakmicu protiv Nizozemske dočekala u vrlo neugodnoj situaciji. Porazima od Švedske i Njemačke, hrvatske rukometašice ostale su bez plasmana u drugi krug natjecanja, tako da je utakmica protiv Nizozemske bila više revijalnog karaktera. Ipak, nakon proplakane noći, Hrvatice su skupile snage i odigrale najbolju utakmicu na ovom turniru.

Penezić ponovno najbolja

Za razliku od prva dva susreta, hrvatske rukometašice djelovale su opuštenije, agresivnije u duelima, što je na kraju presudilo utakmicu. Nizozemke nisu imale odgovor na čvrstu obranu i sjajnu Martu Žderić na golu.

Najefikasnija u redovima hrvatske reprezentacije bila je Penezić s 11 postignutih pogodaka, dok je Katarina Ježić zabila pet pogodaka.

Canjuga se oprostio od reprezentacije

Istaknimo kako je ova utakmica bila posljednja koju je Vladimir Canjuga vodio kao izbornik ženske rukometne reprezentacije, a i neke reprezentativke su još ranije najavile oproštaj od hrvatskog dresa. Među njima je navodno i Andrea Penezić, ali daleko je to od službene potvrde.

"Mi smo bili zajedno četiri i pol godine, kao jedna obitelj. Proživjeli smo teške dane nakon poraza od Švedske, a poraz od Njemačke nas je srozao na nulu. Cure su plakale, ja sam plakao. Prevladale su emocije. Ovo mi je bila zadnja utakmica, igrali smo za sebe i nadam se da će se novom izborniku sve odazvati", rekao je Canjuga za HRT.

"Mi smo napravili veliki uspjeh u Londonu, a da nam se Penezić i Tatari nisu ozlijedile mogli smo i do medalje. Onda smo pomladili reprezentaciju u Srbiji, gdje smo nesretno ispali. Ovdje smo željeli veliki rezultat, kakvi bismo mi ljudi bili da nismo željeli u polufinale?", pitao se bivši izbornik.

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 31:27

Pročitajte više