Humanitarna akcija na Gripama: Sportaši za pomoć legendarnoj rukometašici

Foto:  Jadranka Babic/Cropix

14. LIPNJA na splitskim Gripama održat će se humanitarna akcija za pomoć legendarnoj rukometašici Dragici Palaversi Mijač. Organizatorice ove hvalevrijedne akcije, Dijana Jelaska i Ivana Bučan Franolić, istaknule su kako je ova humanitarna manifestacija ujedno i prosvjed.

"Dragica je postala simbol svih onih kojima je ovo društvo okrenulo leđa. Ova humanitarna akcija bit će ujedno i prosvjed protiv onih ljudi koji su doveli do toga da sport više ne pripada sportašima i vrijednostima koje oni njeguju", rekla je Jelaska, koja se zahvalila umjetnicima i svim sportašima što su se odazvali pozivu.

"Želja nam je bila da joj pomognemo kroz sport i zabavu, a prihod od prodaje donirat ćemo u njezino liječenje. Osim toga, želimo pokazati pravo lice sporta, želimo našoj djeci pokazati koliko je bitno zajedništvo i pomoć najbližima u trenucima kada to najpotrebnije", nadodala je Jelaska.

Svi na Gripe!

Dragica Palaversa-Mijač u karijeri je igrala za Rk Nadu koja je kasnije mijenjala ime u Rk Dalmanadu i Rk Dalma iz Splita. Igrajući za Rk Dalmu 1984. godine osvojila je Kup pobjednika kupova. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrala je 145 utakmica, a postigla je 650 golova. Godine 1973. osvojila je zlato na SP-u, a dvije godine prije toga okitila se svjetskim srebrom.

"Dragica je oboljela od zloćudne bolesti, trenutačno je na kemoterapiji i treba našu pomoć. Vjerujem da ćemo napuniti Gripe kako bismo joj pomogli u najtežoj životnoj utakmici", rekla je Bućan Franolić. 

Inače, pozive su do sada prihvatili brojni sportaši poput Vedrana Zrnića, Patrika Čavara, Valtera Matoševića, Nikše Kaleba, Mirze Džombe, Renata Sulića, Irfana Smajlagića, Mirka Bašića, Vlade Šole, Venija Loserta, Davora Dominikovića, Denisa Špoljarića, Zorana Mikulića, Ivice Obrvana, Marija Kelentrića, Dragana Jerkovića, Gorana Šprema, Petra Metličića, Ivana Balića, Darija Šimića, Edina Mujčina, Milana Rapaića, Ante Miše, Deana Računice, Harija Vukasa, Gorana Vlaovića, Boška Balabana, Igora Bišćana, Ivice Mornara, Tonćija Gabrića, Nenada Pralije...

Pročitajte više