Hunt uoči mitskog revanša protiv Silve iskreno progovorio o dopingu

Foto: Fight Site

MARKO HUNT i Antonio Silva odradit će revanš na UFC-u 193. Obzirom da je njihov prvi dvoboj proglašen jednim od najboljih u povijesti teške kategorije, ne čudi veliko zanimanje javnosti koje se već sada pojavilo za priredbu u Australiji.

Podsjećamo, suci su u prvi dvoboj zaključili neriješenim ishodom, no kasnije je Silva pao na doping testu pa je meč proglašen "No contest".

U velikom intervjuu za Submission Radio, Mark Hunt je najavio novi veliki mitski dvoboj.

"Nisam jedan od tih koji određuje s kim će se boriti. Oni mi kažu s kim se borim i to je to. Ovo je revanš, a ja nikada nisam izgubio u revanšu. Bit će sigurno vrlo uzbudljiva borba i zato se veselim", započeo je Hunt te se osvrnuo na konačni ishod prvog meča kojem je promjenjen ishod.

"Bio sam jako razočaran. Ali znate, svi će napraviti sve da bi pokušali steći neku prednost. Ja nikada ne varam, niti sam ikada pokušao. No, tako je kako je. To je sada u prošlosti, a ja sam krenuo prema naprijed."

Upitan je li Brazilac greškom uzeo previše TRT terapije, Hunt odgovara iskreno...

"Mislim da to nije bila slučajnost. Vjerujem da većina pokušava steći nekakvu prednost u ovom sportu. Pogledajte samo biciklizam i onog najboljeg vozača (Armstrong op.a.). Lagao je godinama da je čist", objašnjava Hunt i dodaje:

"Mislim da ljudi moraju razmišljati i o posljedicama. Kada vas uhvate onda sve pada u vodu. Čak i ako ste bili svjetski prvak. Zašto bi željeli to riskirati? Gledajte, ne znam kako steroidi funkcioniraju. Treba stvarno mnogo da me netko slomi, a ja sam na Silvinoj glavi slomio ruku. Ne znam stvarno, nisam doktor."

Hunt o Emelianenu: Jedan od najvećih 

"Super Samoanac" obično ima problema sa skidanjem kilograma na maksimalnu granicu od 120 kilograma. Ovaj put ne bi trebalo biti problema. Prije par dana je objavio fotografiju na kojoj već sada izgleda vrlo dobro.

"Trenutačno sam na 131 kilogram. Radimo na fizičkoj masi i dižemo utege, ali se jako dobro osjećam. U dobroj sam formi, spreman sam za naporan kamp te se nadam da ću do kraja priprema biti na 115 kilograma bez skidanja. Bilo bi to sjajno", objašnjava Hunt.

U intervjuu se osvrnuo i na povratak Fedora Emelianenka koji bi se možda mogao naći u UFC-u.

"To je sjajno. Prošlo je mnogo vremena od kada je otišao. Uopće ne znam zašto se povukao. Uostalom, svatko ima svoje razloge. On je jedan od najboljih svih vremena. Nadam se da bi mogli odraditi i revanš. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Uvijek je dobro da je Fedor aktivan, a posebno dobro, ako je u UFC-u. To je mjesto gdje su najbolji borci", zaključio je Hunt s prognozom dvoboja protiv Silve...

Pročitajte više