Impresivna pobjeda: Miočić doslovno demolirao Hunta do neprepoznatljivosti

Foto: Fightsite

STIPE MIOČIĆ je u australskom Adelaideu stigao do najveće pobjede u karijeri. Američko-hrvatski teškaš je u "main eventu" UFC Fight Night 65 priredbe doslovno demolirao do neprepoznatljivosti legendarnog Marka Hunta. Sudac je na koncu prekinuo mrcvarenje nakon 2:45 minuta u petoj rundi proglasivši tehnički nokaut, no dominacija Miočića je bila tolika da je komotno dvoboj mogao biti prekinut još u trećoj dionici.

> Pogledajte lice Marka Hunta nakon rekordnih batina od Stipe Miočića

Ovim impresivnim slavljem "MMA vatrogasac" je dokazao da s pravom cilja ne samo na izazivačku poziciju, nego da su njegovi snovi o UFC pojasu sasvim realni. Ako svijet nakon meča protiv Juniora dos Santosa nije bio siguran je li Stipe materijal za sami vrh, sada je to sasvim jasno. Miočić je sila u UFC-ovoj teškoj diviziji.

Kakva je to bila impresivna predstava američko-hrvatskog teškaša. Osim samog starta u kojem je primio nekoliko udaraca, Miočič je ostatkom dvoboja protiv legendarnog Marka Hunta potpuno dominirao. Iako voli ostati na nogama i izmjenjivati vatru, Stipina taktika je ovaj put bila potpuno drugačija te se pokazala kao pun pogodak. Zašto voditi "stand up" rat protiv čovjeka koji je upravo tu najveći majstor. Miočić je to shvatio već nakon par početnih izmjena te je dvoboj prilično lagano preselio na parter. Tada je već bilo jasno da će Novozelanđanin teško izlaziti  na kraj s hrvački puno moćnijim protivnikom. Stipe je bez ikakvih problema držao poziciju polugarda iz koje se osjećao najkomotnije te je vrlo neugodnim laktovima i GNP udarcima kažnjavao svaki pokušaj "Super Samoanca" da se digne na noge.

Gotovo identičnu reprizu smo gledali i u drugoj i u trećoj rundi s tim da je dvojac sve više vremena provodio na parteru u potpunoj Miočićevoj dominaciji, nego što su bili na nogama. Hunt jednostavno nije pronalazio odgovor na Stipino moćno hrvanje i fizičku snagu pa ga je sudac u nekoliko navrata tijekom treće runde upozoravao da mora nešto poduzeti ili će prekinuti dvoboj. No, nadrealno izdržljivi Novozelanđanin je nekako ostajao unutra i provlačio se iz runde u rundu. Doduše, s dva potpuno zatvorena oka i sasvim iscrpljen od konstatne Miočićeve dominacije, bilo je jasno da će teško stići do preokreta protiv odlično raspoloženog Hrvata.

U pauzi između četvrte i pete runde liječnici su pregledali Huntove ozlijede na glavi te su upozorili suca u oktogonu da u slučaju dominacije kao što je to bila do tog trenutka u dvoboju, mora prekinuti meč. S obzirom da je Stipe još jednom bez ikakvih problema srušio Novozelanđanina i te nastavio s "masakrom", djeljitelj pravde je s pravom prekinuo meč nakon 2:45 minuta u posljednjoj rundi.

Ovo su bez sumnje bile najveće batine, uz onaj meč protiv Juniora dos Santosa, koje je Mark Hunt doživio u karijeri. No, nitko ga od dolaska u UFC nije ovako deklasirao kao naš Miočić. Stipe je, s druge strane, još jedan dvoboj odradio taktički savršeno te je dokazao da iz meča u meč dodatno napreduje. S veseljem iščekujemo što je sljedeće s obzirom da je ovo definitivno bila predstava dostojna naslova UFC prvaka.

Robert Whittaker def Brad Tavares (TKO - udarci, R1, 0:37)

Brad je na početku meča uputio desni low kick. Robert mu je vratio lijevim krošeom od kojeg je Tavares završio na podu. Uspio se pridignuti, ali ga je dočekao još jedan razoran lijevi kroše nakon kojeg se Brad nije dignuo sve dok sudac nije prekinuo meč.

James Vick def Jake Matthews (giljotina, R1, 4:53)

Glavni dio eventa je startao mečom između dva neporažena borca. Mladi Matthews je forsirao klinč uz žicu, kontrolirao je centar kaveza, ali je James kratko prije isteka prve runde Jakea pogodio koljenom u glavu te je uspio zaključati giljotinu i zadati 20-godišnjem Matthewsu prvi poraz u karijeri.

Sean O'Connell def Anthony Perosh (TKO - udarci, R1, 0:56)

Sean je odmah krenuo agresivno prema Peroshu. Stjerao ga je uz kavez i odličnim boksačkim tehnikama naveo suca da prekine meč i spasi Anthonyja od još većih batina.

Robert Whittaker def Brad Tavares (TKO - udarci, R1, 0:37)

Brad je na početku meča uputio desni low kick. Robert mu je vratio lijevim krošeom od kojeg je Tavares završio na podu. Uspio se pridignuti, ali ga je dočekao još jedan razoran lijevi kroše nakon kojeg se Brad nije dignuo sve dok sudac nije prekinuo meč.


 

UFC Fight Night 65: Miočić vs. Hunt

Stipe Miočić def. Mark Hunt via TKO R 5, 2:45
Robert Whittaker def. Brad Tavares via KO, R1 0:44
Sean O'Connell def. Anthony Perosh via TKO R 1, 0:56
James Vick def. Jake Matthews via Prisiljavanje na predaju (guillotine choke)  R1, 4:53

Uvodne borbe:

Daniel Hooker def. Hatsu Hioki via KO (udarci) – R 2, 4:13
Kyle Noke def. Jonavin Webb via Podijeljena odluka sudaca (27-30, 29-28, 29-28)
Sam Alvey def. Daniel Kelly via TKO (udarci) – R 1, 0:49
Bec Rawlings def. Lisa Ellis via Prisiljavanje na predaju (rear-naked choke) – R 1, 4:09
Brad Scott def. Dylan Andrews via Prisiljavanje na predaju (guillotine choke) – R 2, 4:54
Alex Chambers def. Kailin Curran via Prisiljavanje na predaju (armbar) – R 3, 3:15
Brendan O’Reilly def. Vik Grujic via Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Ben Nguyen def. Alptekin Ozkilic via TKO (punches) – R 1, 4:59

Pročitajte više