Istra preokretom slavila protiv Mamićevih juniora

Foto: GNK Dinamo

DINAMO je nakon poraza u prvoj utakmici finala Kupa od Rijeke (0:1) došao na Istri odraditi prvenstvenu obvezu u pretposljednjem kolu HNL-a. Mamić je većinu bitnih igrača sačuvao od nastupa na Aldo Drosini pa su od prve minute priliku dobili brojni juniori, poput Capana, Pavičića, Ćorića, Fiolića i Brodića. Svi su oni bili u udarnih 11.
 
Nova ozljeda Husejinovića
 
I u takvom neprepoznatljivom sastavu gosti su dobro otvorili susret, koji je lišen rezultatske važnosti bio dosta otvoreniji no posljednji ogledi ovih suparnika. U prvih desetak minuta većina prijetnji stizala je od raspoloženog Husejinovića, no on je nakon jednog driblinga ostao ležati na travi, žaleći se na ozljedu do koje je došlo bez kontakta sa suparnikom. Ubrzo je i napustio teren, a u igru je ušao Pivarić.
 
Bolju izvedbu u prvoj četvrtini susreta Dinamo je naplatio u 19. minuti, kad je na asistenciju Pivarića Ćorić lijepo iskosa pogodio pored Brkića, Woon nije uspio na gol liniji to spasiti. Do kraja poluvremena Dinamovci su uglavnom prijetili udarcima iz daljine, dok je Istra do izjednačenja pokušavala doći povremenim ubacivanjima u kazneni prostor, no nije bilo njihovog pravog pritiska.
 
Jedanaesterac i isključenje Šimunovića 
 
I onda se sve promijenilo nakon 13 minuta igre u nastavku, kad nije bilo posebnih naznaka da bi moglo doći do preokreta Šimunović je u kaznenom prostoru u prodoru srušio Batarela, skrivio jedanaesterac i zaradio isključujući drugi žuti karton. Obšivač je u 59. minuti realizirao jedanaesterac, mada je Ježina pogodio stranu, a gosti su se odjednom našli u teškoj poziciji.
 
Koja je dodatno otežana sedam minuta kasnije, kad je zabio Radonjić. Snažni napadač Istre od centra je krenuo prema Ježini s igračem na leđima, izdržao pritisak i mirno poslao loptu pokraj vratara za 2:1.
 
Zatvorili su se potom domaćini, a Dinamo nikako nije uspijevao ozbiljnije pritisnuti. Tek u zadnjim minutama utakmice zaredali su s češćim pokušajima, a najbliže izjednačenju bili su u 90. minuti, kad je dobar udarac Brodića s desetak metara Brkić efektno skrenuo u korner.

Zoran Mamić tako s dva uzastopna poraza ide na uzvrat Kupa u utorak na Kantridu, a Istra je pobjedom zaključila tjedan obilježen ponajviše sukobom Brazilca Joa sa suigračima i dodatno uljepšala jednu dobru sezonu u domaćim natjecanjima.

Istra 1961: Brkić - Obšivač, Vučko, Budicin - Woon (od 23. Dadić), Batarelo (od 89. Ivanović), Heister, Havojić, Kramarić - Pavlović, Radonjić (od 80. Mance)
        
Dinamo: Ježina - Pinto, Capan, Šimunović, Lima - Leko, Pavičić, Ćorić (od 60. Šunjić) - Husejinović (od 15. Pivarić), Fiolić (od 81. Knežević), Brodić

HNL, 33. kolo:

Istra 1961 - Dinamo 2:1 (Obšivač 59' (11m), Radonjić 66'/Ćorić 19')

Pročitajte više