Izbornik Kostarike zamolio Robbena: Pusti nas u polufinale, ti si već sve osvojio!

Foto: Guliver Images/Getty Images

KOSTARIKA uzdignute glave napušta Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Momčad za koju je rijetko tko vjerovao da će dogurati do osam najboljih u svijetu redom je šokirala Urugvaj i Italiju, zaustavila Englesku i izbacila Grčku u osmini finala.

"Robben, pusti nas u polufinale"

Međutim, protiv Nizozemske nije bilo sreće, ali ni snage za korak dalje. Nizozemci su preko penala potvrdili svoje mjesto u polufinalu, dok će Kostarika ostati u pamćenju kao najveće i najugodnije iznenađenje na SP-u 2014. godine.

"Ostvarili smo toliko divnih stvari. Ponosan sam na svoje igrače", rekao je izbornik Kostarike, Jorge Luis Pinto.

"Igrali smo odličan nogomet protiv ekipa koje su u samom vrhu svjetskog nogometa. I što je najbolje, turnir napuštamo bez poraza! Odigrali smo pet utakmica, a primili smo samo dva gola, jedan u regularnom vremenu (op.a. Grčka), a drugi iz penala (Urugvaj)", podsjetio je Pinto, koji je otkrio jedan detalj s četvrtfinalne utakmice.

"Rekao sam Robbenu da je jedan od najboljih igrača na svijetu i da bi bilo lijepo kad bi nas pustili da prođemo u polufinale. Uostalom, on je osvojio toliko toga u svojoj karijeru", rekao je Pinto uz smijeh.

"Pokazali smo koliko smo opasni"

Tvorac čudesne Kostarike za kraj je poentirao.

"Nadamo se da smo sada pokazali svima koliko je Kostarika opasna i da smo stvorili pozitivnu sliku o nama u svijetu nogometa". 

Pročitajte više