Jeste li znali? Zlatan je prvi gol na Parku prinčeva zabio Barci, čiji je rezervni golman skinuo dva penala PSG-u!

Foto: AFP

TROFEJ Lige prvaka još je daleko večerašnjim suparnicima, ali Paris Trophy je u kolovozu prošle godine pripao Barceloni, koja je na PSG-ovom stadionu slavila 4:1 na penale, nakon što je u regularnom dijelu utakmica završila 2:2.

Za Barcelonu je 8. kolovoza u Parizu bio važan dan; legendarni Carles Puyol vratio se u momčad prvi put nakon svibnja i operacije koljena, dok su Valdes i Busquets imali prvi nastup u prvoj momčadi nakon osvajanja Eura.

PSG je protiv najuglednijeg gosta predstavio ljetne kapitalce - Lavezzija i bivšeg barcelonistu Ibrahimovića, koji nije bio jedini koji je istrčao protiv bivšeg kluba, jer za PSG zaigrao je i Maxwell.

Već u 6. minuti Barci prednost donosi mladić iz B momčadi, Rafinha, koji je mrežu zatresao ljevicom nakon Sanchezovog ubačaja s desne strane. Osim njega, nastupila su još četiri člana rezervne postave, jer su Jordi Alba i Adriano izostali, a Abidal je izveo tek početni udarac.Planas ih je zamijenio na lijevom beku, dok je u drugom dijelu umjesto Alvesa zaigrao Tello.

Barcelona je nakon vodstva nametnula dominaciju kroz pas-igru, a na poluvremenu Villanova uvodi ostale lauerate s Eu ra:  Piquea, Cesca, Iniestu, Xavija i Pedra.


PSG je u drugom dijelu pokušavao doći do gola preko kontri i prekida, ali je umjesto toga Barca povećala vodstvi nakon što im je francuski sudac poklonio penal zbog prestrogo dosuđenog prekršaja Mamadou Sakhoa na Sanchezu.

Ubrzo je i PSG dobio i iskoristio priliku iz penala; Ibrahimović je svoj prvi gol na Parku prinčeva zabio Barceloni zabio za 2:1, nakon što je Montoya srušio Lavezzija, a osam minuta prije kraja domaćini završavaju veliki povratak - Zoumana Camara glavom trese mrežu nakon Pastoreovog ubačaja iz kornera.

Penale su nakon regularnog dijela pogodili Messi, Xavi, Cesc i Pique, dok je Barcin rezervni goman Jose Manuel Pinto skinuo prva dva pokušaja PSG-a, pa nije bilo potrebe za petom serijom i trofej je pripao Barci, zahvaljujući njenom 36-godišnjem golmanu.

Pročitajte više