Jolly nakon 13 godina izlazi iz ženske košarke i stvara konkurenta Ciboni i Cedeviti!

Foto: ŠibenikIN 

NA BALDEKINU je dan velikih objava. Antonija Mišura oprostila se od Hrvatske, a Jolly od - ženske košarke! 

nAKON punih 13 godina kao glavni sponzor Ženskog košarkaškog kluba Jolly JBS, poduzetnik Josip Stojanović je obznanio da njegova tvrtka više neće biti generalni sponzor šibenskih košarkašica. Stojanović je na konferenciji za medije međutim naglasio da ne napušta definitivno klub sa Baldekina, no s ovom odlukom jasno je da želi uložiti više u svoj muški pogon i upustiti se u utrku s velikim imenima, Cedevitom i Cibonom!

"Ovo je samo uzimanje svojevrsnog time outa. U prošlih 13 godina sa ženskim klubom smo proveli i lijepih i manje lijepih trenutaka, velikih pobjeda, trofeja, nastupa u Euroligi. Proputovali smo Europu, regiju, dva puta igrali s aktualnim prvakinjama Europe Ekaterinburgom. U 10 godina Regionalne lige Jolly je igrao u svih 10 finala, 5 puta pobijedio. Nažalost, Regionalna liga je neslavno okončana prije 2 godine, zbog čega su me neki ljudi silno razočarali. Ali, Regionalna liga je neophodnost za hrvatsku košarku, i ako se jednom opet zakotrlja ta priča mi smo kao tvrtka opet zainteresirani dublje ući u tu priču. Mi smo prije pet godina imali jedan projekt, koji nažalost nije uspio. Zadnje dvije godine nismo uspjeli napraviti rezultat, iz niza razloga i zato sada prepuštamo klub i nekim drugim ljudima da pokušaju možda napraviti nešto", kazao je U poduljem monologu Stojanović. Pričao je o igračicama, o trenerima, a dva je imena posebno istakao.

"Broj jedan kao što mu i nadimak govori je naš neprežaljeni Josip Slamić Primo. On je zadužio naš klub, a od igračica klub je zadužila Korana Longin, kojoj su vrata kluba uvijek otvorena"

Strah i prijezir u Šibeniku: Odlazi Miškica

Na presici su bile i dvije najbolje igračice Jollyja Antonija Mišura, koja je potvrdila odlazak u Toulouse, te kapetanica Luca Ivanković.

"Otkako je vijest lansirana u eter zovu me sa svih strana. Traže izjave, ali vjerujte ne javljam se svima, samo poznatim novinarima. Ali, izdržat ću nekako", nasmijala se.

Za popularnu Miškicu kako je zovu suigračice, ovo je prvo inozemno iskustvo.

"U Jollyju sam od 2007.godine, provela sam šest prekrasnih godina u tom klubu. Da sam mogla birati bolji klub od Jollyja teško da bih ga našla. Tu sam se afirmirala kao igračica, osvajala brojne trofeje, igrala u Euroligi, i stigla do reprezentacije, do Europskog prvenstva, Olimpijskih Igara, treba li šta više dodati. Toulouse? Dobar ambiciozan klub, odlazim u jaku ligu i to za mene predstavlja jedno novo veliko iskustvo. Želim se dokazati i u takvoj sredini, ne bojim se novih izazova, dapače veselim se tome"

Mišura je potpisala na jednu sezonu s opcijom na produljenje ugovora.

"Ugovor je na jednu sezonu, a za poslije ćemo vidjeti što će biti. Koliko znam u tom klubu igra jedna Srpkinja, jedna Amerikanka, ali do početka nove sezone ima još dosta vremena, i pitanje je kako će izgledati rosteri ekipa. Znam da su ambiciozni, da me čeka novo i teško dokazivanje, ali kao što sam rekla, veselim se novim izazovima u karijeri", kazala nam je Antonija.

Pročitajte više